Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα νοσοκομεία της Αττικής

04.03.2021 | 13:10

Στο «κόκκινο» βρίσκονται τα νοσοκομεία με τις εντατικές στην Αττική που έχουν απομείνει να είναι ελάχιστες. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, μάλιστα, έκανε λόγο για κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Τα νοσοκομεία, όπως είπε σε δραματικούς τόνους, λυγίζουν και με αυτό τον ρυθμό εισαγωγών ξεπερνούν πλέον τα όριά τους. Από σήμερα πολλά νοσοκομεία αλλάζουν και αναδιατάσσονται οι δυνάμεις τους προκειμένου να εξασφαλιστούν νέες κλίνες για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το τρίτο κύμα της πανδημίας χτυπάει αλύπητα τα νοσοκομεία της Αττικής, με τα δύσκολα να μην έχουν έρθει ακόμα, παρόλο που οι ΜΕΘ-COVID έχουν ήδη γεμίσει.

Στην Αττική που δέχεται τους μεγαλύτερους κραδασμούς από την πανδημία, 1.528 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλινικές κορωνοϊού και 431 είναι διασωληνωμένοι, με την πληρότητα στις ΜΕΘ covid να ξεπερνά πλέον το 93%.

Το νέο «ξέσπασμα» της επιδημίας στην Αττική μέσα στον Μάρτιο, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε χιλιάδες νοσηλείες, καθώς οι μολύνσεις θα «γίνουν» νοσηλείες την επόμενη εβδομάδα.

Την ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας απειλεί και η ισχυρή παρουσία της βρετανικής μετάλλαξης στην Αττική, καθώς μολύνει ταχέως αλλάζοντας τα δεδομένα της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Σε αναδιάταξη των δυνάμεων των νοσοκομείων στην Αττική προχωρά το υπουργείο Υγείας, μετατρέποντας το Σισμανόγλειο σε νοσοκομείο αποκλειστικής νοσηλείας για covid περιστατικά.

Παράλληλα, τις αμέσως επόμενες ημέρες θα προστεθούν άλλες 12 κλίνες ΜΕΘ-COVID στον Ευαγγελισμό, 10 στο Τζάνειο και 7 στο Ασκληπιείο. Ακόμα, το ΝΙΜΤΣ μαζί με το Ερρίκος Ντυνάν, θα σηκώσουν το βάρος της νοσηλείας των non covid περιστατικών.

 

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 04/03/2021

Ελλάδα