Κόσμος

Ακόμα μια εκρηκτική… αποτυχία για τον πύραυλο του Έλον Μασκ

04.03.2021 | 13:47 Eνσωμάτωση

Την τύχη των δύο προηγούμενων πυραύλων της Space X είχε και ο τρίτος του Έλον Μασκ. Κατάφερε μεν να προσγειωθεί μετά τη δοκιμαστική του πτήση αλλά αμέσως μετά εξερράγη και αυτός.

Για ακόμη μία φορά η προσπάθεια για την κατάκτηση του Διαστήματος από τον Ελον Μασκ και την ομάδα του, δεν είχε ευτυχές τέλος.

Ο πρωτότυπος πύραυλος SN 10 Starship είχε πάντως όλες τις προοπτικές να είναι η πρώτη δοκιμή που θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Η δοκιμαστική εκτόξευση ήταν επιτυχής με τον πύραυλο να διανύει χωρίς κανένα απρόοπτο απόσταση δέκα χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.

Η διαδικασία αναστροφής και επιστροφής στη Γη εξελίχθηκε βάσει του σχεδιασμού όμως, λίγο μετά την προσεδάφιση στο Τέξας, μία μπάλα φωτιάς θα τυλίξει τον πύραυλο, ενώ μία δυνατή έκρηξη θα τον σηκώσει αρκετά μέτρα από το έδαφος και θα τον κομματιάσει στον αέρα.

Την ίδια ατυχή κατάληξη είχαν και οι προηγούμενες προσπάθειες της εταιρείας που ανήκει στον δεύτερο πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη.

Ο Έλον Μασκ έχει θέσει ως στόχο την δημιουργία των πρώτων επαναχρησιμοποιούμενων πυραύλων τόσο για ταξίδια στην ατμόσφαιρα της γης όσο και για την «κατάκτηση» του Άρη.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 04/03/2021