Ελλάδα

Κορωνοϊός: «Κοκκίνισε» ολόκληρη η χώρα – Αυστηρό lockdown & νέα μέτρα σε ισχύ

04.03.2021 | 19:53

Με τα κρούσματα να παραμένουν και σήμερα στα ύψη (2.219), σε εφαρμογή μπήκε από τα ξημερώματα η νέα δέσμη μέτρων.

Τα μέτρα του Lockdown στερεύουν, τα κρούσματα καταγράφουν σταθερή αύξηση και η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τον παράγοντα «κόπωση» των πολιτών.

Η μισή Ελλάδα έχει μπει πλέον στο «βαθύ κόκκινο», με την κυβέρνηση να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα και πλέον η αγωνία είναι η εφαρμογή των μέτρων.

Πότε θα λήξει η καραντίνα;

Οι λοιμωξιολόγοι που διχάστηκαν για το καθολικό και αυστηρό lockdown τύπου Μαρτίου, είναι τουλάχιστον επιφυλακτικοί για το εάν η χώρα θα ανοίξει τη Δευτέρα 16 του μήνα.

Τα στοιχεία που έχουν θορυβήσει τους επιστήμονες αφορούν όχι μόνο τα νούμερα από τα νοσοκομεία, αλλά και την επικίνδυνη εξάπλωση των μεταλλαγμένων κρουσμάτων.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου, 1.756 άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα έχουν μολυνθεί από διάφορες μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Σαρωτικοί έλεγχοι

Το βάρος για την περιφρούρηση των νέων μέτρων πέφτει στην ελληνική αστυνομία.

Από το πρωί οι έλεγχοι είναι συνεχείς, ενώ μπλόκα και πεζές περιπολίες θα υπάρχουν σε ολόκληρη τη χώρα 24ωρες το 24ωρο, με τις πρώτες ημέρες πάντως να αφορούν κυρίως στην ενημέρωση των πολιτών για τις αλλαγές στις μετακινήσεις και την χρήση των SMS.

Το επιδημιολογικό φορτίο σε Αττική και Θεσσαλονίκη παραμένει σε υψηλά επίπεδα και θα χρειαστούν τουλάχιστον 15 ημέρες για να φανεί η όποια βελτίωση από την επιβολή των νέων μέτρων.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 04/03/2021

Ελλάδα