Πολιτική

Δριμύ «κατηγορώ» από Ντ. Μπακογιάννη για τις δηλώσεις Δρίτσα

04.03.2021 | 13:24

Συνεχίζεται η έντονη πολιτική αντιπαράθεση στο φόντο της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Με ένα δριμύ κατηγορώ κατά του Θοδωρή Δρίτσα για τις δηλώσεις του ότι η «17Ν» δεν φόβισε κανένα και με ένα ηχηρό ως εδώ απαντά η Ντόρα Μπακογιάννη ως συγγενείς θύματος της 17Ν μέσα από την εφημερίδα «Τα Νέα».

«Σας κατηγορώ, κ, Δρίτσα και όποιον συμμερίζεται τη λογική σας, ότι έχετε ευθύνη για τη συνέχιση της ανοχής στα φαινόμενα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα! Σας κατηγορώ, γιατί με τις φασιστικές σας δηλώσεις προσβάλετε νεκρούς!» ανέφερε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Η κυρία Μπακογιάννη αφού απαριθμεί τις περιπτώσεις που στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως σημειώνει υπερασπίστηκαν με πάθος τον δολοφόνο 11 ανθρώπων καλέι τον κ. Τσίπρα να πάρει θέση απέναντι γιατί κάποιοι είτε δίνουν πολιτική κάλυψη είτε ανέχονται την τρομοκρατία.

«Κύριε Τσίπρα, σας καλώ να διαχωρίσετε το κόμμα σας απομακρύνοντας και αποκόβοντάς το από αυτές τις λογικές. Η σιωπή σας σήμερα αδικεί τη μεγάλη πλειονότητα των υποστηρικτών σας. Κυρίως όμως σας καλώ να αποφασίσετε ποια Δημοκρατία θέλετε να κληροδοτήσετε στα παιδιά σας. Ο Εμφύλιος στην Ελλάδα τελείωσε» πρόσθεσε.

Το ένα μετά το άλλο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν απαστάσεις από την αρχική δήλωση Δρίτσα.

«Από τον Κουφοντίνα και κάθε Κουφοντίνα έχουμε πάρει αποστάσεις από τη δράση τους από την πρώτη στιγμή. Πιαστήκαμε από μια άτυχη δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος είναι ένας ευπατρίδης της πολιτικής και όλοι το ξέρουμε» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας.

Η συνήγορος του Δημήτρη Κουφοντίνα κατέθεσε αίτηση διακοπής έκτισης της ποινής του καταδικασμένου τρομοκράτη για λόγους υγείας, αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό παράθυρο ακόμη και να σταματήσει την απεργία πείνας και δίψας παραμένοντας στο νοσοκομείο της Λαμίας.

Εξετάζεται το αίτημα αναβολής ή διακοπής της ποινής του Δημ. Κουφοντίνα

 

Στο τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας θα εξεταστεί σήμερα με τη διαδικασία του αυτοφώρου το αίτημα αναβολής ή διακοπής της ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το αίτημα, κατατέθηκε χθες στον εισαγγελέα Λαμίας και στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας, ενώ η απόφαση αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Την ίδια ώρα, οι επιθέσεις αγνώστων στο όνομα του «Λουκά» της «17 Νοέμβρη» συνεχίστηκαν για ένα ακόμα βράδυ, τόσο στην Αθήνα, όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 04/03/2021

Πολιτική