Ελλάδα

Αύξηση 50% του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης – Ν. Παπαϊωάννου στο MEGA

04.03.2021 | 17:06 Eνσωμάτωση

Ανησυχητική είναι η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα της Θεσσαλονίκης, με τον Πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου να ζητά αυστηροποίηση των μέτρων στην συμπρωτεύουσα.

Αυξητικές τάσεις του ιικού φορτίου των λυμάτων της Θεσσαλονίκης καταγράφονται μέρα με τη μέρα Σύμφωνα με τον κ. Παπαϊωάννου υπάρχουν καθημερινές μετρήσεις που γεννούν ανησυχία.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε σε «δύο συγκρίσιμες τιμές» την τιμή της Δεύτερας και της Τρίτης, 1/03 και 02/03 σε σχέση με την τιμή της Παρασκευής και της Κυριακής που μας πέρασε υπήρχε αύξση κατά 10%.

«Οι τιμές της περασμένης Δευτέρας και Τρίτης δηλαδή 22 και 23 φεβρουαρίου σε σχέση με αυτή τη Δευτέρα και Τρίτη έχουμε μια άνοδο 50%., πρόσθεσε. »

Άρα μέσα σε μία εβδομάδα, σε 7 μέρες, εντοπίζεται 50% μεγαλύτερη αύξηση ιικού φορτίου.

«Αναλογιζόμενοι την κακιά εμπειρία του Νοεμβρίου, σε συνδυασμό με την παρουσία των μεταλλαγμένων μορφών του ιού, σε συνδυασμό με αυτήν την σταδιακή αύξηση, καταδεικνύεται επίσης η αύξηση του αριθμού των θετικοποιημένων συμπολιτών μας, άρα αύξηση του συστήματος, επομένως σε αυτήν την χρονική περίοδο θεωρώ επιβεβλημένη την αυστηροποίηση των μέτρων», τόνισε κλείνοντας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 04/03/2021