Ελλάδα

Αγωνία στην κυβέρνηση για την υποχώρηση των κρουσμάτων

04.03.2021 | 20:01

H αγωνία είναι εύλογη και είναι και πρόδηλη πλέον στο κυβερνητικό επιτελείο σχετικά με την εφαρμογή και την απόδοση των νέων μέτρων κατά της διασποράς της πανδημίας.

Είναι σαφές ότι υπάρχει μεγάλη αγωνία στην κυβέρνηση για το τι θα γίνει αυτές τις μέρες τις επόμενες ημέρες.

Είναι δύσκολες μέρες και η αγωνία έγκειται στο γεγονός ότι θα πρέπει να αποδειχθεί αυτό που οι λοιμωξιολόγοι ότι είμαστε δηλαδή στο πικ του τρίτου κύματος, ή αν θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση.

Το πρώτο ζητούμενο είναι η σταθεροποίηση. Οι 12 μέρες είναι το όριο, που έχει βάλει η κυβέρνηση. Οι 10 μέρες όμως είναι αυτές που μεσολαβούν μέχρι τη μεθεπόμενη Παρασκευή, ημερομηνία που θα μάθουμε αν θα έχουμε μια βδομάδα παράταση, κάτι που τώρα φαίνεται κάπως πιο πιθανό ή θα έχουμε άρση του lockdown.

Ακολουθούν ημέρες κρίσιμες σαν τη σημερινή κάτι που φοβάται το κυβερνητικό επιτελείο.

Εάν υπάρξει μία πολύ μεγάλη κινητικότητα απόψε και την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα που είναι μέρες γιορτών, θα φέρει περισσότερα κρούσματα, τα οποία θα φανούν αργότερα. Άρα μπορεί να πέσουμε σε μια επικίνδυνη παγίδα όταν θα έχει ανοίξει κάπως η οικονομία και μετά το άνοιγμα να δούμε απότομη εκτίναξη κρουσμάτων που θα οφείλονται σε γιορτές. Γι αυτό είναι και η σημερινή παρέμβαση νωρίς το πρωί του πρωθυπουργού.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 04/03/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.