Ελλάδα

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Λαμίας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

02.03.2021 | 13:17

Με τον «Λουκά» της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα να συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας, ζητώντας τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, συνεχίζεται η έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

54 ημέρες απεργίας πείνας και 9 απεργία δίψας έχει κλείσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Λαμίας με την κατάσταση της υγείας του να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Για εκδικητική βία κάνει λόγο η συνήγορός του που ζητά να γίνει δεκτό το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα συνεχίζει να προκαλεί έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μέσω της συνηγόρου του έχει προσφύγει ήδη στην κεντρική επιτροπή μεταγωγών κατά της μεταγωγής του στον Δομοκό.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας. Το απόγευμα είναι προγραμματισμένη άλλη συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/03/2021

Ελλάδα
Ελλάδα

Δολοφονία Καραϊβάζ: Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό με τους δύο υπόπτους

Καρέ καρέ εξετάζουν οι αρχές το οπτικό υλικό που καταγράφει τους δύο υπόπτους για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι αστυνομικοί έχουν στα χέρια τους βίντεο με τις κινήσεις των δραστών λίγα λεπτά πριν και μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου. Την ίδια ώρα οι αρχές δεν αποκλείουν συνεργός των δραστών- ενδεχομένως γυναίκα- να τους ειδοποίησε όταν ο Γιώργος Καραϊβάζ έφυγε από το σταθμό όπου εργαζόταν για το σπίτι του στον Αλιμο, προκειμένου να υπολογίσουν τον χρόνο άφιξης. Στο φως ηρθε και νέα συγκλονιστική μαρτυρία σχετικά με τη δολοφονική ενέδρα στον Γιώργο Καραϊβάζ, ενώ εξετάζονται εξονυχιστικά το κινητό τηλέφωνο και ο υπολογιστής του θύματος, προκειμένου να εντοπίσουν οποιοδήποτε στοιχείο μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες.