Ελλάδα

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Λαμίας ο Δημήτρης Κουφοντίνας

02.03.2021 | 13:17 Eνσωμάτωση

Με τον «Λουκά» της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα να συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας, ζητώντας τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού, συνεχίζεται η έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

54 ημέρες απεργίας πείνας και 9 απεργία δίψας έχει κλείσει ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος νοσηλεύεται στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Λαμίας με την κατάσταση της υγείας του να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση. Για εκδικητική βία κάνει λόγο η συνήγορός του που ζητά να γίνει δεκτό το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για την μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα συνεχίζει να προκαλεί έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας μέσω της συνηγόρου του έχει προσφύγει ήδη στην κεντρική επιτροπή μεταγωγών κατά της μεταγωγής του στον Δομοκό.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη από μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου ζητώντας να ικανοποιηθεί το αίτημα του απεργού πείνας. Το απόγευμα είναι προγραμματισμένη άλλη συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/03/2021