Κόσμος

Εντυπωσιακές διασώσεις σε Ουκρανία και ΗΠΑ

02.03.2021 | 14:02 Eνσωμάτωση

Οι εικόνες είναι από την Ουκρανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, με τις διασώσεις ανθρώπων αλλά και ζώων που βρέθηκαν σε μεγάλο κίνδυνο είναι εντυπωσιακές.

Στην Ουκρανία, οι δύο αστυνομικοί δεν έχασαν λεπτό όταν έλαβαν την κλήση για τρεις άντρες και έναν έφηβο που έπεσαν σε παγωμένα νερά στο Ντνίπρο.

Κινήθηκαν αστραπιαία, το στρώμα πάγου είχε ραγίσει, oι άνθρωποι κινδύνευαν με υποθερμία και οι δύο αστυνομικοί χρησιμοποίησαν σχοινιά για να τους τραβήξουν.

Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες κατάφεραν να τους βγάλουν σε στέρεο έδαφος και για την γενναιότητά τους βραβεύτηκαν από τον υπουργό Εσωτερικών.

Η κάμερα σώματος που φορούσε επάνω του ο ένας από τους ένστολους αδιάψευστος μάρτυρας[SZ1] .

Και επειδή όλες οι ζωές έχουν αξία, εντυπωσιακή ήταν και η διάσωση ενός σκύλου που έπεσε στα παγωμένα νερά μίας πισίνας στο Τενεσί.

Ειδικότερα, δύο σκυλάκια βγήκαν στο χιονισμένο κήπο και άρχισαν το παιχνίδι. Ο Σιντ πέφτει στην καλυμμένη με πάγο πισίνα και δεν ξαναβγαίνει.

Η Τζένι Τέιτουμ βλέπει το σκυλάκι της να εξαφανίζεται και χωρίς δεύτερη σκέψη πέφτει μέσα στο νερό. «Ήταν καθαρή αδρεναλίνη. Ούτε που σκέφτηκα ότι θα παγώσω» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σπάζοντας τον πάγο με τα χέρια της η Τζένι ανοίγει ένα υδάτινο μονοπάτι για να εντοπίσει τον Σιντ.

Βγαίνει από την πισίνα για να ελέγξει από πιο ψηλά και τότε τον βλέπει κάτω από τον πάγο. Βγάζει το 25 κιλών σκυλί που αναπνέει με δυσκολία και ξέρει πως πρέπει να βιαστεί. Πηγαίνει το σχεδόν κοκκαλωμένο ζωάκι στην κτηνίατρο και του σώζει τη ζωή.

Σήμερα ο Σιντ είναι μία χαρά, μόνο που δεν πλησιάζει την πισίνα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/03/2021