Πολιτισμός

Παραιτήθηκε ο Στάθης Λιβαθινός από το Εθνικό Θέατρο

02.03.2021 | 13:42 Eνσωμάτωση

Με μια επιστολή όπου ζητά συγγνώμη αν τυχόν πλήγωσε κάποιους, συνόδευσε την παραίτησή του από τη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, ο Στάθης Λιβαθινός.

Ο προκάτοχος του Δημήτρη Λιγνάδη, (είχε διατελέσει καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου), παραιτήθηκε μετά από καταγγελίες εις βάρος του από σπουδαστές για αυταρχική συμπεριφορά.

Με την επιστολή του ζητάει συγγνώμη αν πλήγωσε κάποιους, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι «η όποια αυστηρότητα μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο από έγνοια και αγωνία ώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για την μελλοντική σας πορεία στο θέατρο».

Αναλυτικά, ο Στάθης Λιβαθινός, στην επιστολή παραίτησής του, αναφέρει:

«Αγαπημένες μου μαθήτριες και αγαπημένοι μου μαθητές,

Μετά και την τελευταία σας άρνηση να συνεργαστείτε μαζί μου έστω για 2 ώρες την βδομάδα ώστε να ολοκληρώσετε τον κύκλο των σπουδών σας, μέσα στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, δεν μου μένει τίποτα άλλο από το να σας αποχαιρετήσω.

Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν τυχόν πλήγωσα κάποια ή κάποιον από σας – η όποια αυστηρότητα μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο από έγνοια και αγωνία ώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για την μελλοντική σας πορεία στο θέατρο.

Χρειάστηκε πολύς κόπος και επιμονή χρόνων για να μπορέσω επιτέλους να δημιουργήσω αυτό το Τμήμα Σκηνοθεσίας στο οποίο βρίσκεστε σήμερα, αλλά και να διαθέτει η Σχολή του Εθνικού Θεάτρου τις υποδομές που διαθέτει.

Κρατήστε μόνο τα καλά κι αλλάξτε το θέατρο.

Σας ευχαριστώ για όλα, όπως και την διευθύντρια της Σχολής αλλά και όσους συναδέλφους με στήριξαν.

Καλή συνέχεια.

Στάθης Λιβαθινός»

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 02/03/2021