Υγεία

Ώρα μηδέν για τα νοσοκομεία της Αττικής

02.03.2021 | 13:07

Η πίεση που δέχονται λόγω κορωνοϊού είναι τεράστια και μόλις χθες καλύφθηκε και η τελευταία κενή κλίνη μονάδας εντατικής θεραπείας στο «Αττικόν». Στα άλλα νοσοκομεία έχουν μείνει ελάχιστα κενά κρεβάτια στις ΜΕΘ, ενώ την ίδια ώρα το λεκανοπέδιο δίνει σταθερά τα περισσότερα κρούσματα.

Παράταση μέχρι την Καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου, παίρνει – όπως όλα δείχνουν – το lockdown στην Αττική, καθώς οι ΜΕΘ covid είναι πλέον δυσεύρετες στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. Σωτηρία, Ευαγγελισμός, Αττικόν, Θριάσιο, Ασκληπιείο και Ελπίς δεν είχαν κρεβάτι εντατικής για δείγμα, το περασμένο 24ωρο.

Χθες βράδυ το πληροφοριακό σύστημα έδειχνε μόλις 17 κλίνες εντατικής θεραπείας για κορωνοϊό, με το «Αττικό» να αδειάζει όπως όπως την γενική ΜΕΘ προκειμένου να παραχωρηθούν ακόμα 10 κλίνες ΜΕΘ για την αντιμετώπισης της πανδημίας.

Οι διασωληνωμένοι χθες ξεπέρασαν τους 400 πανελλαδικά, ενώ η θετικότητα άγγιξε το 6,56%, ξεπερνώντας κατά πολύ το όριο συναγερμού που είναι στο 4.

Στην Αττική, που φιλοξενεί σταθερά τα μισά ή και περισσότερα κρούσματα, το ιικό φορτίο έχει μειωθεί μόλις κατά 20%, παρά το σκληρό lockdown.

Με τον αριθμό των εισαγωγών και των διασωληνωμένων σε σταθερή αύξηση τις τελευταίες ημέρες, το άνοιγμα της αγοράς έχει μετατραπεί σε γρίφο για την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, με άλλα μέλη της να τάσσονται υπέρ της παράτασης του lockdown και άλλα να υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να δοθεί μία ακόμα ευκαιρία στο σταδιακό άνοιγμα.

Στη Θεσσαλονίκη η ανησυχία το γιατρών είναι έντονη, καθώς υπάρχει ο φόβος να αυξηθούν αρκετά οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ, φτάνοντας στα επίπεδα του Νοεμβρίου, ενώ και στην Πάτρα υπάρχουν μόλις έξι κενές κλίνες στις ΜΕΘ των δύο νοσοκομείων της πόλης για τους ασθενείς Covid.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/03/2021

Υγεία