Ελλάδα

«Κλειδώνει» η παράταση του lockdown

02.03.2021 | 13:10

Παράταση του lockdown τουλάχιστον για μια ακόμη εβδομάδα δηλαδή μέχρι και την καθαρά Δευτέρα 15 Μαρτίου προανήγγειλε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης χθες.

Μάλιστα η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο το εμπόριο να ανοίξει προς τα τελη Μαρτίου με την λειτουργία ενός νέου 5ψήφιου αριθμού που μπαίνει στην καθημερινότητά μας, το 13032.

Εξάλλου, η Αττική συνεχίζει να εμπνέει μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς καθώς πλέον βρίσκεται σε μια βαθεια κοκκινη περίοδο. Υπάρχει επιβάρυνση του συστήματος Υγείας αλλά και επιδημιολογική επιβάρυνση.

Έτσι, το βάρος πλέον δίνεται στο άνοιγμα του λιανεμπορίου από τις 16 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το νέο σχεδιασμό οι πολίτες θα μπορούν να στείλουν ένα μήνυμα την ημέρα στο νέο πενταψήφιο 13032 με τη λέξη μετακίνηση και το ονοματεπώνυμο ώστε να επισκεφθούν εμπορικά καταστήματα αλλά για περιορισμένη ώρα, ενδεχομένως για τρεις ώρες. Αν επιχειρήσουν να στείλουν και δεύτερο την ίδια μέρα τότε θα λάβουν μήνυμα ότι αυτό απαγορεύεται.

Κόπωση και ελπίδα

Η κόπωση από την παρατεταμένη καραντίνα είναι δεδομένη όμως κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι επισημαίνουν την αναγκαιότητα τονίζοντας ταυτόχρονα ότι πολύ σύντομα η κατάσταση θα αλλάξει προς το καλύτερο.

Η διπλή μάσκα φαίνεται πως έχει υιοθετηθεί από πολλούς στα μέσα μαζικής μεταφοράς όπου σε πολλές περιπτώσεις ο συνωστισμός συνεχίζεται.

Οι τελικές αποφάσεις για τη νέα παράταση του lockdown αναμένονται την Παρασκευή ανάλογα και με την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/03/2021

Ελλάδα