Ελλάδα

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική βία στο θέατρο

02.03.2021 | 13:23

Νέες καταγγελίες για σεξουαλική βία στο χώρο του θεάτρου προσκόμισε στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας.

Ο «ασκός» του Αιόλου που έχει ανοίξει για τις υποθέσεις σεξουαλικής βίας το τελευταίο διάστημα, φέρνει καθημερινά στο «φως» και νέες καταγγελίες. Λόγω αυτού ο κ. Τσαρούχας, πέντε ημέρες μετά την προηγούμενη «επίσκεψη» του στον εισαγγγελέα, προσήλθε με νέους φακέλους στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Τις επόμενες ημέρες, αφού οι φάκελοι μελετηθούν και αξιολογηθούν από τον εισαγγελέα, αναμένονται νέες εξελίξεις ενώ κάθε καινούργια καταγγελία με ποινικό ενδιαφέρον που θα φτάνει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών θα παραπέμπεται στις εισαγγελικές αρχες.

Πέμπτη μέρα στις φυλακές της Τρίπολης
Και ενώ, νέοι καλλιτέχνες, γνωστοί πρωταγωνιστές, μπαίνουν στο «στόχαστρο» των εισαγγελικών αρχών, ο Δημήτρης Λιγνάδης, διανύει την Πέμπτη ημέρα του στις φυλακές Τρίπολης μετά την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέως να κριθεί προσωρινά κρατούμενος.

Η Λίνα Μενδώνη , η υπουργός Πολιτισμού ανέλαβε την ευθύνη του επικοινωνιακού, όπως είπε, λάθους που έκανε στον χειρισμό της υπόθεσης ενώ απάντησε πως η τοποθέτηση του Λιγνάδη στο Εθνικό Θέατρο ήταν δική της επιλογή.

Επίθεση Κούγια κατά πάντων
Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του ηθοποιού και σκηνοθέτη, προανήγγειλε καταθέσεις αγωγών και μηνύσεων κατά όσων έθιξαν τον εντολέα του αλλά και τον ίδιο καθώς και κατάθεση αναφοράς στον Άρειο Πάγο κατά των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση αναμένονται και νέες αποκαλύψεις καθώς όπως είχε αναφέρει στο δελτίο του MEGA ο δικηγόρος Γιάννης Βλάχος που εκπροσωπεί έναν από τους καταγγέλλοντες, έχει ζητήσει την κατάσχεση των υπολογιστών και των κινητών του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 02/03/2021

Ελλάδα