Πολιτική

Νέο μπαράζ επιθέσεων για τον «Λουκά» της «17Ν»

01.03.2021 | 13:31 Eνσωμάτωση

Στο κόκκινο η αντιπαράθεση για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται στην 53η ημέρα απεργίας πείνας και 8η ημέρα απεργίας δίψας.

Λίγες ώρες μετά την επίθεση με μολότοφ στο τμήμα Καισαριανής, τα ξημερώματα άγνωστοι έστησαν ενέδρα σε περιπολικό στην Ούλοφ Πάλμε στου Ζωγράφου.

Οι δράστες έριξαν δύο μολότωφ, αλλά η αντίδραση του αστυνομικού ήταν άμεση. Δεν προκλήθηκαν ζημιές, ούτε τραυματισμός.

Με επιστολή που έδωσε στη δημοσιότητα η συνήγορος υπεράσπισης του αρχιεκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα αναφέρει πως είχε καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού και κατηγόρησε τη γενική γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής για άρνηση χορήγησης αντιγράφων της μεταγωγής.

«Η δήλωση αυτή, σύμφωνα με την οποία, μέσα σε μία ώρα, είχε μεταχθεί στον Κορυδαλλό και συνεχόμενα στον Δομοκό, ήταν αυτή που εξώθησε τον κρατούμενο στην απεργία πείνας» σημείωσε η Ιωάννα Κούρτοβικ.

Η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου απαντώντας στην Ιωάννα Κούρτοβικ, την κατηγόρησε ότι παραπληροφορεί προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη.

«Η μεταγωγή του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές Κασσαβέτειας στο Κέντρο Κράτησης Δομοκού έγινε με απόλυτη τήρηση των διαδικασιών» υπογράμμισε η Σοφία Νικολάου.

Στο κόκκινο παραμένει η πολιτική κόντρα για την απεργία πείνας του «Λουκά» της «17 Νοέμβρη», ενώ σύμφωνα με το νοσοκομείο Λαμίας η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Κουφοντίνα παρουσιάζει σοβαρη επιδείνωση μετά από 53 ημέρες απεργία πείνας και 8 ημέρες δίψας.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/03/2021