Πολιτική

«Ο προσωπικός απολογισμός» του Κυριάκου Μητσοτάκη – Στο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι ο Κικίλιας

27.02.2021 | 13:08 Eνσωμάτωση

Ο πόλεμος με τον κορωνοϊό συνεχίζεται, όμως «είναι πλέον ορατή η νίκη» δηλώνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με άρθρο του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκδήλωση της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας.

Ο κ. Μητσοτάκη αναφέρει μεταξύ άλλων, «ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται, στον ορίζοντα είναι πλέον ορατή η νίκη. Και θα έλθει νωρίτερα αν φανούμε προσεκτικοί. Αν αντλήσουμε δύναμη απ’ τις πολλές δυσκολίες που βρίσκονται πίσω και διανύσουμε με πειθαρχία τα λίγα βήματα που μας χωρίζουν από την άνοιξη της ελευθερίας. Τηρώντας τα μέτρα προστασίας μέχρι ο θώρακας του εμβολίου να καλύψει ολόκληρη τη χώρα. Γιατί τότε ο στόχος θα έχει επιτευχθεί: Ο πρώτος χρόνος του κορωνοϊού στην Ελλάδα θα περάσει στην Ιστορία ως ο μόνος χρόνος της πανδημίας».

Και συνεχίζει λέγοντας, «με το βλέμμα στο χθες, λοιπόν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ελλάδα αμύνθηκε με επιτυχία στα πολλά και δύσκολα που την πολιόρκησαν. Ζυγίζοντας το σήμερα, θα συμπεραίναμε πως, παρά τις απώλειες, ο οικονομικός και κοινωνικός της ιστός έμεινε όρθιος».

Επίσκεψη Κικίλια στο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι

Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου, ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας επιθεώρησε το μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι.

Ο υπουργός θέλησε να βρεθεί κοντά στους πολίτες γι΄ αυτό λίγο μετά τα 11 το πρωί του Σαββάτου μετέβη στο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρούσι όπου συνομίλησε με τους πολίτες και επιθεώρησε την πορεία της επιχείρησης «Ελευθερία».

«Μέχρι σήμερα», ανέφερε, «έχουν γίνει 850.000 συνολικά εμβολιασμοί σε όλη τη χώρα στα 800 εμβολιαστικά κέντρα».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 27/02/2021