Ελλάδα

Στις φυλακές μετά την απολογία του ο Δημήτρης Λιγνάδης

26.02.2021 | 20:07

Στις φυλακές της Τρίπολης βρίσκεται πλέον ο Δημήτρης Λιγνάδης, μετά από ολονύχτιο θρίλερ. Επί έντεκα σχεδόν ώρες Δημήτρης Λιγνάδης και οι μάρτυρες που κάλεσε εξετάζονταν από την ανακρίτρια. O σκηνοθέτης επι 4μιση ώρες απαντούσε στις κρίσιμες ερωτήσεις, όπου θα δούμε αναλυτικά τι απάντησε διότι το MEGA έχει και θα παρουσιάσει όλους τους διαλόγους-θα τους δούμε σε λίγο. Στο ρεπορτάζ που ακολουθεί όμως θα δούμε όσα ισχυρίστηκαν οι μάρτυρες υπεράσπισης, Ελένη Κούρκουλα, Διονύσης Παναγιωτάκης, ο αδελφός του σκηνοθέτη, μία συνταξιούχος δικαστής και ένας δικηγόρος. Ο ηθοποιός κρίθηκε προφυλακιστέος με ένα σκεπτικό καταπέλτη

Ώρα 2 και 5 τα ξημερώματα της Παρασκευής ο Δημήτρης Λιγνάδης, αφού έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή, παίρνει το δρόμο για τις φυλακές.

Ώρα 4 και 5 το απόγευμα της Παρασκευής, ο ηθοποιός-σκηνοθέτης περνάει την πόρτα των φυλακών της Τρίπολης.

Η διαδικασία ήταν πρωτοφανής και εξαντλητική. Έντεκα σχεδόν ώρες ο Δημήτρης Λιγνάδης και οι μάρτυρες που στάθηκαν στο πλευρό του προσπαθούσαν να πείσουν την ανακρίτρια για την αθωότητά του. Η απόφαση όμως ήταν διαφορετική.

Την νύχτα ο γνωστός σκηνοθέτης την πέρασε στα κρατηρήρια της ΓΑΔΑ και το μεσημέρι αποφασίστηκε η μεταγωγή του στις φυλακές όπου κρατούνται όσοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σεξουαλικής φύσεως .

O Δημήτρης Λιγνάδης επι 4, 5 ώρες απαντούσε στις κρίσιμες ερωτήσεις της ανακρίτριας. Η απολογία του ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν τις οκτώ. Στη συνέχεια στο γραφείο της ανακρίτριας μπήκαν οι μάρτυρες υπεράσπισης του, η Ελένη Κούρκουλα, ο Διονύσης Παναγιωτάκης, ο αδελφός, μία συνταξιούχος δικαστής και ένας φίλος του δικηγόρος.

Οι καταθέσεις τους διήρκησαν μέχρι τις 11 το βράδυ. Αφού ο ηθοποιός σκηνοθέτης πέρασε από την ακρόαση του εισαγγελέα, ήρθε η ώρα της κρίσιμης διάσκεψης.

Από τη μία τα ξημερώματα μέχρι και τις 2 ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσιζαν τη περαιτέρω ποινική του μεταχείριση η οποία τελικά κατέληξε στη προφυλάκιση του.

Ο ηθοποιός κρίθηκε προφυλακιστέος με ένα σκεπτικό καταπέλτη. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων που του αποδίδονται, η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά, η σταθερή εγκληματική ροπή, η επιμονή, η άσκηση σωματικής βίας, οδήγησαν ανακρίτρια και εισαγγελέα να τον κρίνουν ύποπτο τέλεσης νέων αδικημάτων.

«Από τη φύση, τα συγκεκριμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των πράξεων αυτών και τον ιδιαζόντως ειδεχθή τους χαρακτήρα, σε συνδυασμό με τους χρόνους τέλεσής τους, που απέχουν μεταξύ τους περί τα πέντε έτη, καθώς και τον τρόπο, με τον οποίο τελέσθηκαν, καταδεικνύεται η εμμονή, η επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά και η σταθερή εγκληματική ροπή του κατηγορουμένου στην τέλεση συναφών αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας.»

Πέντε μάρτυρες υπεράσπισης βρέθηκαν στο πλευρό του ηθοποιού-σκηνοθέτη στην Ευελπίδων. Οι καταθέσεις τους ωστόσο δεν…έπεισαν, όπως και οι ισχυρισμοί του κατηγορούμενου και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί στις φυλακές.

Στο πλευρό του, στάθηκε ο αδελφός του, Γιάννης Λιγνάδης, ο οποίος υποστήριξε ότι τον Αύγουστο του 2015 όταν και ο αδελφός του κατηγορείται για τον βιασμό ενός 17χρόνου αγοριού στην Επίδαυρο, εκείνος βρισκόταν μαζί του στην ιθάκη.

«Ήμουν με την κόρη μου, την κα Κούρκουλα, τον κο Παναγιωτάκη και τον αδερφό μου στην Ιθάκη από την In μέχρι περίπου τις 20 Αυγούστου.»

Η Ελένη Κούρκουλα και ο τότε σύζυγος της επίσης κατέθεσαν ότι βρισκόταν μαζί με τον κατηγορούμενο στην Ιθάκη τον Αύγουστο του 2015.

«Πήγαμε όλοι μαζί την 1n Αυγούστου και μείναμε στο σπίτι που νοικιάζαμε, στον Σταυρό Ιθάκης και το μέρος αυτό λέγεται Πόλη. Όλο αυτό το διάστημα ήταν μαζί μας και το ξέρει όλη η Ιθάκη… Τον Δημήτρη τον Λιγνάδη τον ξέρω 30 χρόνια, έχουμε συνεργαστεί στο θέατρο και είναι ένας πάρα πολύ γλυκός άνθρωπος.»

«Μείναμε όλοι μαζί στο σπίτι που νοικιάζουμε στην Ιθάκη. Ήμασταν εκεί σίγουρα μέχρι τις 20 Αυγούστου, μπορεί και παραπάνω. Ο Γιάννης με τον Δημήτρη έφυγαν μαζί και εγώ με την Ελένη φύγαμε μαζί.»

Ως μάρτυρας του ηθοποιού-σκηνοθέτη κατέθεσε και συνταξιούχος δικαστική λειτουργός, η οποία συνδέεται με συγγένεια εξ αγχιστείας με τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Η μάρτυρας κατέθεσε επίσης ότι ο ηθοποιός-σκηνοθέτης βρισκόταν στην Ιθάκη ενώ αναφέρθηκε και στη 40χρόνη μάρτυρα-κλειδί στην υπόθεση

«Ξέρω ότι η 40χρόνη ήταν πολύ ερωτευμένη με τον κ.Λιγνάδη. Το γνωρίζω αυτό από την κουνιάδα μου, η οποία είναι φίλη με τη μητέρα της, που είναι συμβολαιογράφος».

Μάλιστα, ο Γιάννης Λιγνάδης γνωστοποίησε στις αρχές ότι έχει στη κατοχή του το κινητό του αδελφού του το οποίο δεν έχει ανοίξει.

«Έχω το κινητό του αδερφού μου, τον φορτιστη του και τα κλειδιά του σπιτιού του. Πηγαίνω στο σπίτι του και ταΐζω τη γατα που εχει και ποτίζω και τα λουλούδια, του έφερα και τα χρειώδη. Δεν έχω ανοίξει το κινητό του αδερφού μου. Δεν χρειάστηκε να το ανοίξω.»

Η βαρύτητα ωστόσο των αδικημάτων αλλά και η «σαφής εξακολουθητική εγκληματική ροπή του χαρακτηρα και της προσωπικότητας» του Δημήτρη Λιγνάδη, όπως έκριναν ανακρίτρια και εισαγγελέας , τον οδήγησαν στη φυλακή.

Σε θάλαμο 25 συνολικά κρατουμένων θα οδηγηθεί μετά την καραντίνα

Σε κελί καραντίνας στις φυλακές Τρίπολης κρατείται ο Δημήτρης Λιγνάδης. Το τεστ Covid στο οποίο υποβλήθηκε κατά την έλευσή του βγήκε αρνητικό.

Θα μείνει σε ειδικό θάλαμα για 7 μέρες καραντίνα και θα προαυλίζεται μόνος του.

Μετά το πέρας της επταήμερης καραντίνας, θα φύγει από εκεί και θα μπει σε μια από τις πέντε πτέρυγες με τους υπόλοιπους 110 κρατούμενους. Θα είναι μέσα σε έναν από αυτούς τους θαλάμους μαζί με 20-25 άτομα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 26/02/2021

Ελλάδα