Ελλάδα

Στα όριά τους τα νοσοκομεία – Σε «βαθύ κόκκινο» η Αττική με 880 κρούσματα

26.02.2021 | 16:58 Eνσωμάτωση

Μέσα σε μία μόνο εφημερία στο «Αττικόν», τα ράντζα στους διαδρόμους πενταπλασιάστηκαν. Ασθενείς περιμένουν καρτερικά να περάσει κάποιος γιατρός να τους εξετάσει...

Άλλοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους. Άλλοι κρατούν συντροφιά ο ένας στον άλλον. Τρέχουν να προλάβουν το ραντεβού για τον εμβολιασμό τους.

Στο πρώτο νοσοκομείο αναφοράς της χώρας, τα χθεσινά 5 κενά κρεβάτια ΜΕΘ καλύφθηκαν μέσα σε λίγες ώρες. Στο νοσοκομείο Αλεξάνδρας, που εφημέρευε, το ένα ασθενοφόρο κατέφτανε μετά το άλλο.

Από τα 1784 νέα κρούσματα τα 880 εντοπίστηκαν στην Αττική, αριθμός που μεταφράζεται ήδη σε ασφυκτική πίεση στο ΕΣΥ.

Ενδεικτική της κατάστασης είναι η εικόνα από τη χθεσινή εφημερία στο Αττικόν η οποία ξεκίνησε με 2 κενά κρεβάτια ΜΕΘ από τα συνολικά 33.

Οι μεταλλάξεις έκαναν τον ιό πιο μεταδοτικό με την διασπορά στην κοινότητα να είναι μεγαλύτερη και τους ασθενείς που χρήζουν νοσηλείας να πολλαπλασιάζονται.

Γεμάτες ήταν χτες οι εντατικές σε 5 νοσοκομεία του λεκανοπεδίου, καθιστώντας την παράταση του αυστηρού lockdown στην Αττική πιο επιβεβλημένη από ποτέ.

Στη «μάχη» ρίχνονται νοσοκομεία τα οποία έως τώρα δεν έχουν δεσμεύσει ΜΕΘ COVID όπως το Αγία Όλγα. Ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται να έχουν τεθεί σε λειτουργία και επιπλέον 14 κλίνες στο νοσοκομείο ΚΑΤ.

Αποκλειστικές εικόνες LIVE NEWS με ασθενείς στους διαδρόμους

Ανατριχιαστικές είναι οι εικόνες από τις παθολογικές κλινικές του νοσοκομείου «Αττικόν» που θυμίζουν εικόνες σε νοσοκομείο σε εμπόλεμη ζώνη.  Ασθενείς σε ράντζα και γιατροί στους διαδρόμους.

Χθες το νοσοκομείο είχε γενική εφημερία κι έγιναν περισσότερες από 30 εισαγωγές ασθενών με Covid. Για να βρεθούν κρεβάτια έπρεπε να επιβαρυνθούν άλλες κλινικές. Παρόμοιες οι εικόνες σε πολλά μεγάλα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου.

Το «Αγία Όλγα» άδειασε χθες προκειμένου να νοσηλευτούν ασθενείς Covid. Οι 9 ασθενείς που νοσηλεύονταν εκεί μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Ίδια η κατάσταση και στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» που εκκενώθηκαν μέσα σε μία νύκτα 14 κρεβάτια.

Στην Εντατική του «Αγλαΐα Κυριακού» 5χρονο παιδί – Νοσεί από σπάνιο σύνδρομο

Μάχη για τη ζωή του δίνει ένα πεντάχρονο αγοράκι στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παίδων». Το αγοράκι πάσχει από ένα σπάνιο πολυσυστημικό υπερφλεγμονώδες σύνδρομο (MIS-C), το οποίο συνήθως εμφανίζεται στα παιδιά, 4-6 εβδομάδες μετά τη νόσησή τους από κορωνοϊό.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 26/02/2021