Ελλάδα

Κορωνοϊός: Δεδομένη η παράταση του σκληρού lockdown

25.02.2021 | 13:20

Δεδομένη θεωρείται η παράταση του lockdown τουλάχιστον για ακόμη μία εβδομάδα. Η πίεση στα νοσοκομεία είναι ασφυκτική με 9 στα 10 κρεβάτια στις ΜΕΘ-COVID της Αττικής να είναι κατειλημμένα. Και χθες, πάντως, τα κρούσματα προσέγγισαν τις 2.000.

Δεδομένη είναι πλέον η παράταση του lockdown καθώς τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν αφήνουν πολλά περιθώρια. Τα κρούσματα εχθές άγγιξαν σχεδόν τις 2.000 με την Αθήνα να βράζει με 869 κρούσματα. Στον Πειραιά εντοπίστηκαν 143 και στην Θεσσαλονίκη 200. Συνολικά διενεργήθηκαν 49.215 τεστ. Οι διασωληνωμένοι ήταν 357 και οι νέοι θάνατοι 28.

Ο καθηγητής Γενετικής Μανώλης Δερμιτζάκης μιλώντας στην εκπομπή κοινωνία ώρα mega εξέφρασε την ανησυχία του για την άρση του lockdown,τονίζοντας πως θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με μέτρο ακόμη και μετά τον εμβολιασμό.

Η πληρότητα στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αγγίζει το 90% με τα νοσοκομεία της Αττικής να έχουν μόνο 25 άδεια κρεβάτια και το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα όριά του. Ο παθολόγος Δημήτρης Τσιλιβαράκης ο οποίος εργάζεται στον Ευαγγελισμό μίλησε για αδυναμία του συστήματος λόγω τρίτου κύματος.

Η καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου στην χθεσινή ενημέρωση του υπουργείου έκανε έκκληση στους πολίτες να κάνουν υπομονή και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν οι μετακινήσεις την περίοδο του Πάσχα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα δήλωσε αισιόδοξος για την τουριστική περίοδο που έρχεται.

Η παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού κατά την επόμενη συνεδρίασή της.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 25/02/2021

Ελλάδα