Καιρός

Συνεχίζεται η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

25.02.2021 | 14:03

Συνεχίζεται η καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, μέχρι και το Σάββατο. Στη συνέχεια περιμένουμε μια αλλαγή του καιρού με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας, συμβατή με την εποχή.

Πιο αναλυτικά την Παρασκευή ηλιοφάνεια λοιπόν προβλέπεται από βορρά προς νότο στα ηπειρωτικά, με εξαίρεση την ανατολική Στερεά, όπου θα αναπτυχθούν μέχρι το μεσημέρι- απόγευμα αραιές κατά βάση νεφώσεις. Ηλιοφάνεια όμως αναμένεται και στη νησιωτική χώρα, από το βόρειο Αιγαίο μέχρι και την Κρήτη, με εξαίρεση τοπικές νεφώσεις στην Εύβοια, στα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων και στα βόρεια τμήματα της Κρήτης. Νεφώσεις που και στις δυο περιπτώσεις και στη Στερεά και στο Αιγαίο δε θα δώσουν βροχές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή άνοδο, με 18 στα βόρεια, 20 στη δυτική Ελλάδα, 18-19 στα ανατολικά ηπειρωτικά. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα πλησιάσουν τους 15 στα βόρεια, 15 στις Κυκλάδες, 18-20 στα νότια νησιωτικά τμήματα.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν σε βορειοανατολικές διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3-5 μποφόρ. Στο Αιγαίο 4-6 και το πρωί ενισχυμένοι μέχρι 7 μποφόρ και πολύ γρήγορα θα υποχωρήσουν.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ήλιο και κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις αραιές το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 9-19 και οι άνεμοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές 3-5 και στα ανατολικά μέχρι 6 μποφόρ.

Και στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία από 8-17 και οι άνεμοι στο Θερμαϊκό σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 25/02/2021

Καιρός