Ελλάδα

Δημήτρης Λιγνάδης: Κρίνεται σήμερα η ένσταση ακυρότητας της διαδικασίας

25.02.2021 | 13:31 Eνσωμάτωση

Συνοδευόμενος από τον δικηγόρο του Αλέξη Κούγια, θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας και θα απολογηθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης.

Ο Λιγνάδης έφτασε στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης στα δικαστήρια της Ευελπίδων με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης προκειμένου να παραστεί αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο και το οποίο εξετάζει την προσφυγή του Αλέξη Κούγια στρεφόμενος κατά της προδιαδικασίας και συγκεκριμένα κατά του εντάλματος σύλληψης.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης θα δώσει την δικιά του εκδοχή ενώ παράλληλα όπως είπε ο δικηγόρος του έχει δώσει και το υπόμνημα στην ανακρίτρια ενώπιον της οποίας θα βρεθεί, εφόσον απορριφθεί το αίτημα, στις 14:30.

Σημειώνεται ότι η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου είναι σημαντική για την παραιτέρω εξέλιξη καθώς αν γίνει αποδεκτό το αίτημα τότε η διαδικασία πάει πίσω, δηλαδή ο φάκελος πάει πάλι στον εισαγγελέα, ο κ. Λιγνάδης θα αφεθεί ελεύθερος προκειμένου ο εισαγγελέας να κάνει τις πράξεις που θα του υποδείξει το δικαστικό συμβούλιο και εν προκειμένω να πάρει εξηγήσεις από τον κ. Λιγνάδη.

Αν σε περίπτωση απορριφθεί τότε ξεκινάει κανονικά η απολογία του.

20 μάρτυρες προτείνει για την υπεράσπισή του ο Λιγνάδης

Η υπεράσπιση του κ. Λιγνάδη έχει προτείνει δύο μάρτυρες – κλειδιά, καθώς ο ισχυρισμός του είναι ότι και στις δύο πράξεις βιασμού που του αποδίδονται δεν ήταν καν στους χώρους που λένε οι καταγγέλλοντες ότι ήταν.

Έχει προτείνει συνολικά 20 μάρτυρες μεταξύ των οποίων η ηθοποιός και πρώην υπουργός Ελένη Κούρκουλα, ο Δημήτρης Παναγιωτάκης, ο αδερφός του Λιγνάδη, και μια συνταξιούχος ανώτατη δικαστική λειτουργός.

«Πυρά Κούγια κατά Πολάκη»

Στην αντεπίθεση πέρασε πριν από λίγο ο Αλέξης Κούγιας με αφορμή κάποια σχόλια του βουλευτή Παύλου Πολάκη

Ο κ. Κούγιας λέει πως από τη στιγμή που βγήκε ο λόγος του κ. Λιγνάδη προς τα έξω έχει δεχτεί απειλές και συκοφαντίες, μεταξύ αυτών και ο Παύλος Πολάκης.

«Καταλαβαίνω κύριε Πολάκη ότι στεναχωριέστε γιατί όταν ακούει κάποιος το όνομά μου σκέφτεται αυτόματα το επάγγελμα δικηγόρος ενώ όταν ακούει το δικό σας όνομα αμέσως σκέφτεται τον υβριστή, τον συκοφάντη και τον κατασκευαστή μαζί με επίορκους πρώην εισαγγελείς δικαστικών σκευωριών εις βάρος πρωθυπουργών, ανώτατων δικαστικών, υπουργών, επιστημόνων και πολιτικών αντιπάλων» αναφέρει ο κ. Κούγιας.

Κούγιας: Κατέστρεψαν έναν άνθρωπο

Δηλώσεις κατά την είσοδο του στα δικαστήρια έκανε ο δικηγόρος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας, τονίζοντας πως αν άφηναν τον εντολέα του να προσκομίσει στοιχεία από την αρχή δεν θα υπήρχε ποινική δίωξη σε βάρος του.

«Αν είχαν καλέσει τον κ. Λιγνάδη που εξέτασαν του μάρτυρες θα είχε τη δυνατότητα με άνεση χρόνου αυτά τα στοιχεία που προσκομίζουμε τώρα, να τα προσκομίσουμε τότε κι έτσι δεν θα είχαμε την ποινική δίωξη, τη σύλληψή του με την επίσης παράνομο ένταλμα σύλληψης», ανέφερε ο κ. Κούγια και πρόσθεσε:

«Στην ουσία κατέστρεψαν έναν άνθρωπο μη εφαρμόζοντας τη μόνιμη διαδικασία. Τους στέρησαν τη δυνατότητα να προσκομίσει έγκυρα στοιχεία που δεν αμφισβητούνται και να αποδείξει που βρισκόταν στη δεύτερη υπόθεση».

«Καταλαβαίνετε τι πρόβλημα δημιουργείται και τι καταρράκωση του τεκμηρίωση της αθωότητας έγινε».

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 25/02/2021