Κόσμος

Δίωξη για βιασμό σε βάρος του Ζεράρ Ντεπαρντιέ

24.02.2021 | 13:42 Eνσωμάτωση

Στο στόχαστρο επίσημης έρευνας από τις γαλλικές αρχές βρίσκεται ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Ο ηθοποιός κατηγορείται από νεαρή συνάδελφό του ότι τη βίασε και την κακοποίησε σεξουαλικά δυο φορές εντός της οικίας του στο Παρίσι το 2018. Ο ίδιος πάντως μιλάει για συναινετική σχέση με τη γυναίκα, η οποία ήταν κόρη φίλου του.

Ως Συρανό ντε Μπερζεράκ, έκανε την αγαπημένη του Ρωξάνη να τον ερωτευτεί με τα ποιήματα αγάπης που της έγραφε. Ως Οβελίξ φλέρταρε με μοναδικό τρόπο την ωραία του γαλατικού χωριού Φαλμπαλά.

Στην καριέρα του ο όμορφος άσχημος του γαλλικού κινηματογράφου ενσάρκωσε δεκάδες ρομαντικούς ρόλους.

Σήμερα ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για βιασμούς και σεξουαλική κακοποίηση για περιστατικά που είχαν καταγγελθεί για πρώτη φορά πριν από 2,5 χρόνια.

Τον Αύγουστο του 2018 το φερόμενο θύμα, μια 22χρονη κωμική ηθοποιός, κατηγόρησε το ιερό τέρας του γαλλικού σινεμά ότι τη βίασε δύο φορές στην έπαυλη του στο Παρίσι όπου τον επισκέφθηκε.

Εκείνη την εποχή η νεαρή ηθοποιός βρισκόταν στην αρχή της καριέρας της ενώ οι γονείς της ήταν γνωστοί του Ντεπαρντιέ.

Περίπου ένα χρόνο μετά η καταγγελία της κατέπεσε λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η ίδια γυναίκα κατέθεσε νέα καταγγελία προκαλώντας την άμεση έναρξη νέας δικαστικής έρευνας.

Ο 73χρονος σήμερα Ντεπαρντιέ δεν έχει συλληφθεί όμως βρίσκεται υπό δικαστική εποπτεία και δηλώνει ότι θα αντικρούσει όλες τις κατηγορίες που του προσάπτουν.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 24/02/2021