Υγεία

Κήλες κοιλιακού τοιχώματος: Σύγχρονη & ελάχιστα επεμβατική χειρουργική αντιμετώπιση

23.02.2021 | 18:44 Eνσωμάτωση

Τεράστια άλματα έχει κάνει η ιατρική επιστήμη όσον αφορά παθήσεις που χρειάζονται χειρουργική αντιμετώπιση, αφού πλέον υπάρχουν νέες τεχνικές που ελαχιστοποιούν την επεμβατικότητα του γιατρού αλλά και τον πόνο του ασθενούς.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Χαράλαμπος Σπυρόπουλος, MD, PhD, FACS, διευθυντής Γ’ Χειρουργικής Κλινικής Metropolitan General, μίλησε για τις κήλες κοιλιακού τοιχώματος και τη σύγχρονη αντιμετώπισή τους με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο.

«Μπορούμε να κάνουμε τις ίδιες επεμβάσεις με καλύτερο τρόπο, τόσο χειρουργικά όσο και για τον ασθενή».

Οι καινοτόμοι τρόποι αντιμετώπισης συγκεκριμένων νόσων υπόσχονται ελάχιστο έως και μηδενικό πόνο στους ασθενείς, ταχύτερη ανάρρωση αλλά και «αναίμακτες επεμβάσεις».

«Έχουμε περάσει στην εποχή της ενδοσκοπικής χειρουργικής», σημείωσε ο καθηγητής και τόνισε ότι οι κήλες πλέον αντιμετωπίζονται «με πολύ μικρές οπές και την χρήση ρομποτικής τεχνολογίας».

Αυτό σημαίνει ότι η μετεγχειρητική περίοδος ελαχιστοποιείται, αφού ο ασθενής φεύγει από το νοσοκομείο την ίδια μέρα που κάνει την επέμβαση, ενώ μπορεί να επιστρέψει ταχέως και στα καθήκοντά του, ενώ πρόκειται και για μία σχετική οικονομική διαδικασία.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 23/02/2021