Ελλάδα

Για τρίτη μέρα στη ΓΑΔΑ ο Δημήτρης Λιγνάδης – Ετοιμάζει την υπερασπιστική γραμμή του

23.02.2021 | 13:13 Eνσωμάτωση

Την ώρα που οι καταγγελίες στο πλαίσιο του #MeToo, στον χώρο της Τέχνης, διαδέχονται η μία την άλλη, ένα από τα κεντρικά πρόσωπα, ο Δημήτρης Λιγνάδης, μαζί με τον νέο συνήγορό του Αλέξη Κούγια, προετοιμάζουν την απολογία του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, που βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία του βιασμού κατά συρροή. 

Ο -μέχρι πρότινος- ισχυρός θεατράνθρωπος, έχει προγραμματιστεί να καταθέσει στην ανακρίτρια την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, ωστόσο, ο κ. Κούγιας θα ζητήσει η απολογία, να γίνει την Πέμπτη, για να μελετήσει τη δικογραφία.

Η υπερασπιστική γραμμή του Λιγνάδη, αναμένεται να κινηθεί στην  προσπάθεια αποδόμησης του αποδεικτικού υλικού που έχει συγκεντρωθεί σε βάρος του, κάνοντας λόγο για σκοπιμότητες και για έλλειμμα στην αξιοπιστία των μαρτύρων που έχουν καταθέσει εναντίον του.

Ταυτόχρονα, θα επιχειρηθεί να φανεί ότι Δημήτρης Λιγνάδης στοχοποιήθηκε από επιχειρηματικά συμφέροντα, με απώτερο στόχο να πληγεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με όσα έχει ήδη πει ο Αλέξης Κούγιας, η υπερασπιστική γραμμή του Δημήτρη Λιγνάδη θα κινηθεί, στη γραμμή της πλήρους άρνησης των βαρύτατων κατηγοριών που του έχουν απαγγελθεί δηλώνοντας  αθώος, στη γραμμή της σκοπιμότητας εκ μέρους των μηνυτών τους οποίους παραδέχεται ότι γνωρίζει και στη γραμμή της αποδόμησης των μαρτύρων ως αναξιόπιστων.

Στη γειτονιά του σκηνοθέτη, τα στόματα ανοίγουν και όπως λένε οι κάτοικοι ήταν κοινό μυστικό. Όλοι ήξεραν πώς δρούσε ο σκηνοθέτης, ενώ σύμφωνα με καταγγελία στην κάμερα του MEGA χρημάτιζε παιδιά για να έρθουν στο διαμέρισμά του.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 23/02/2021