Ελλάδα

«Μήδεια»: Χωρίς ρεύμα για 5η ημέρα 3500 νοικοκυριά – «Μπαλάκι» οι ευθύνες για τα προβλήματα

19.02.2021 | 13:09 Eνσωμάτωση

Για πέμπτη μέρα περισσότερα από 3.500 νοικοκυριά στην Αττική παραμένουν χωρίς ρεύμα, μετά το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μήδεια», και οι αρμόδιες υπηρεσίες, ΔΕΔΔΗΕ, δήμοι και κρατικός μηχανισμός πετάνε το «μπαλάκι» των ευθυνών ο ένας στον άλλο για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί. Την ίδια στιγμή, η κατάσταση είναι απελπιστική στον Άγιο Στέφανο, το Διόνυσο, τον Κάλαμο και σε άλλες περιοχές όπου οι κάτοικοι ακόμη δεν έχουν ρεύμα και έχουν φτάσει στα όριά τους.

Περίπου 3500 χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα στα βόρεια προάστια για πέμπτο συνεχόμενο 24ωρο και η αγανάκτηση των πολιτών, που βλέπουν να γίνονται «μπαλάκι» ανάμεσα σε υπηρεσίες και δήμους, ξεχειλίζει.

Η ένταση μεταφέρθηκε και στη Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Για κάποιους η υπομονή έχει τελειώσει. Έχουν μικρά παιδιά, ανθρώπους ηλικιωμένους. Μόνη διέξοδος να φύγουν από τα σπίτια τους.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο ΔΕΔΔΗΕ ενημερώνει ότι συνεχίζονται οι εργασίες των συνεργείων του στις γραμμές Μέσης Τάσης στις περιοχές Εκάλη, Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμο.

Δέντρο έπεσε σε σοφίτα σπιτιού στην Άνοιξη

Στην Άνοιξη, σε ένα σπίτι που παραμένει χωρίς ρεύμα ενώ ένα τεράστιο δέντρο έχει πέσει στη σοφίτα του, βρέθηκε η κάμερα του MEGA. Από την πτώση του δέντρου από θαύμα δεν τραυματίστηκε κάποιος από τους ενοίκους του σπιτιού.

Η υπομονή των κατοίκων έχει εξαντληθεί, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση εδώ και πέντε ημέρες. Κάποιοι αναγκάστηκαν να αγοράσουν γεννήτριες, προκειμένου να ζεσταθούν.

Σημειώνεται ότι από το πρωί έχουν ανοίξει τα καταστήματα που πουλάνε θερμαντικά είδη αλλά και τα σιδεράδικα για να μπορέσει να εξυπηρετηθεί ο κόσμος, ενώ και ο δήμος Διονύσου αλλά και Ωρωπού έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία για 3500 νοικοκυριά

Αυτή τη στιγμή υπολογίζεται ότι 3.500 νοικοκυριά παραμένουν για πέμπτη ημέρα χωρίς ρεύμα.

Οι περιοχές που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ηλεκτροδότησή τους είναι οι Εκάλη, Διόνυσος, Άγιος Στέφανος, Κρυονέρι, Άνοιξη, Δροσιά και Κάλαμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι το μεσημέρι αναμένεται να αποκατασταθεί η μέση τάση στην ηλεκτροδότηση, και μετά θα ξεκινήσουν οι προσπάθειες για την αποκατάσταση της χαμηλής τάσης.

Το τηλεφωνικό κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ έχει πάρει «φωτιά», με τους πολίτες να καταγγέλλουν ότι δεν έχουν καμία ενημέρωση για το πότε θα λυθεί το πρόβλημα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 19/02/2021