Ελλάδα

Ανησυχία για τον αριθμό εισαγωγών στα νοσοκομεία και τις ΜΕΘ – Εξαντλούνται οι κλίνες

19.02.2021 | 13:24

Εκτοξεύθηκαν και πάλι οι αριθμοί των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και εκείνων που φέρουν τις μεταλλάξεις. Σύμφωνα με τη χθεσινή επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου έφτασαν τα 1.400, με τα 779 αν αφορούν μεταλλαγμένα στελέχη. Μεγάλη είναι επίσης η αύξηση ασθενών στις ΜΕΘ, καθώς οι διασωληνωμένοι έφτασαν χθες τους 320.

Προς τη χρήση διπλής μάσκας, χειρουργικής από μέσα και υφασμάτινης εξωτερικά, σε χώρους με συγχρωτισμό, προσανατολίζεται η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να αυξηθεί η προστασία των πολιτών έναντι της λοίμωξης Covid-19.

Οι συστάσεις για τη χρήση διπλής μάσκας σε χώρους με συγχρωτισμό, επανεξετάζονται λόγω της αυξημένης μεταδοτικότητας των νέων μεταλλάξεων του κορωνοϊού, που σταδιακά επικρατούν και στη χώρα μας. Είναι ενδεικτικό πως, από τα 1.400 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν χθες, τα 281 αφορούν σε μεταλλαγμένα στελέχη του ιού.

Η Πέμπτη ήταν μία από τις πιο δύσκολες ημέρες, καθώς καταγράφηκαν 277 νέες εισαγωγές ασθενών. Έτσι, πλέον, νοσηλεύονται πάνω από 2.200 ασθενείς με κορωνοϊό, οι 320 από τους οποίους είναι διασωληνωμένοι. Το επιδημιολογικό φορτίο της χώρας, και κυρίως η πίεση του συστήματος υγείας, καθιστούν κρίσιμη τη σημερινή σύσκεψη

Συνεδριάζουν οι λοιμωξιολόγοι: Στο «τραπέζι» των ειδικών η διπλή μάσκα

Από το πρωί συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμοξιωλόγων και όλα δείχνουν πως θα προτείνει τη χρήση διπλής μάσκας στους πολίτες. Από σήμερα επίσης η κυκλοφορία του κόσμου θα γίνεται με τις νέες βεβαιώσεις από την ΕΡΓΑΝΗ.

Η έκρηξη των κρουσμάτων και αύξηση των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού φέρουν σαν ασπίδα προστασίας της διπλή μάσκα, χειρουργική και υφασμάτινη Αυτή θα είναι και η εισήγηση των λοιμωξιολόγων και αυτό θα ισχύει σε μέρη με συνωστισμό, όπως τα ΜΜΜ και τα σούπερ μάρκετ.

Τα νοσοκομεία, κυρίως της Αττικής, βρίσκονται στα όριά τους, καθώς η πίεση είναι μεγάλη και οι κλίνες ΜΕΘ έχουν μειωθεί κατά πολύ.

Οι νοσηλείες και οι διασωληνώσεις αυξάνονται σημαντικά και όλα δείχνουν πως η παράταση του Lockdown είναι μονόδρομος.

Οι μετακινήσεις των εργαζομένων πλέον θα γίνονται με νέα έντυπα, οι οποίες εκδίδονται από την ΕΡΓΑΝΗ κατόπιν αιτήματος του εργοδότη.

Στη Θεσσαλονίκη η επιδημιολογική εικόνα είναι ανησυχητική όσον αφο΄ρα  και το ιικό φορτίο σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Έχουν ξεκινήσει rapid test σε πολλά σημεία της πόλης και η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Στα 609 τεστ, 12 βρέθηκαν θετικά.

 

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 19/02/2021

Ελλάδα