Πολιτική

Πολιτική σύγκρουση για τη διαχείριση της κακοκαιρίας

18.02.2021 | 20:19 Eνσωμάτωση

Κι ενώ η αναστάτωση από τις επιπτώσεις της κακοκαιρίας δεν έχει λήξει, πυρά ανταλλάσσουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ για την κατάσταση που διαμορφώθηκε. Σε αυτό το κλίμα, έντονες αντιδράσεις πυροδότησε δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοίδη, που αναφέρθηκε σε όσους έκαψαν, όπως είπε, εκατό ανθρώπους στο Μάτι...

Νέο γύρο αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ο οποίος απαντώντας στις επιθέσεις της Κουμουνδούρου για τις διακοπές του ρεύματος σε χιλιάδες νοικοκυριά λόγω της κακοκαιρίας, επικαλέστηκε την τραγωδία στο Μάτι..

«Ας αναρωτηθούν τι κάνανε στο Μάτι που κάψανε 100 ανθρώπους».

Οργισμένα αντέδρασε ο τομέας προστασίας του πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πανικόβλητοι, καθώς βλέπουν ότι η ανικανότητά τους δεν μπορεί να καλυφθεί με κανένα επικοινωνιακό τέχνασμα, επιλέγουν να επενδύσουν πάλι στο φτηνό λαϊκισμό και την πολιτική αναξιοπρέπεια»

Αποστάσεις από τον υπουργό προστασίας του πολίτη πήρε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Είμαστε ενωμένοι να αντιμετωπίσουμε το συγκεκριμένο ζήτημα. Ένα ζήτημα που σίγουρα δεν μπορεί να είναι για κομματική αντιπαράθεση»

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης πάντως επιμένει… «Το πολιτικό πρόβλημα είναι ότι δεν κατάλαβαν τι έγινε στο Μάτι, δεν κατάλαβαν τι έκαναν στο Μάτι, ότι δηλαδή υποτίμησαν το πρόβλημα, αγνόησαν την ανθρώπινη ζωή, κάηκαν 100 άνθρωποι»

Στην κυβέρνηση επιρρίπτουν τις ευθύνες για τις διακοπές του ρεύματος και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης

«Ο κ. Μητσοτάκης νίπτει τας χείρας του για την χρεωκοπία του δήθεν επιτελικού του κράτους. Δεν τόλμησε να αναλάβει τις ευθύνες που του ανήκουν και παριστάνει τον Πόντιο Πιλάτο για το πιγκ-πογκ ευθυνών που εκπορεύεται από τους Υπουργούς του»

«“Ακραία καιρικά φαινόμενα”, “φταίνε οι προηγούμενοι”, “ατομική ευθύνη”, αυτό είναι το μοτίβο και της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ»

«Δεν θα κάνω αυτό που έκανε η ΝΔ στο Μάτι, ούτε αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα με την ίδια. Αυτό είναι το κράτος μας.. τι να κάνουμε τώρα..; Αλλά θέτει σημαντικά ερωτήματα για το τι κράτος θέλουμε..»

Δεν είναι τώρα η ώρα που γίνεται προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα, να αναζητηθούν οι ευθύνες τονίζει το μέγαρο μαξίμου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/02/2021