Ελλάδα

Εντυπωσιάζουν οι Ευέλπιδες εν μέσω κακοκαιρίας

18.02.2021 | 20:32 Eνσωμάτωση

Σε διάβημα διαμαρτυρίας για τις έρευνες του τουρκικού ωκεανογραφικού σκάφους "Τσεσμέ" προχώρησε η Αθήνα, διαμηνύοντας στην Άγκυρα ότι η πρωτοβουλία της υπονομεύει τη διαδικασία των διερευνητικών επαφών. Στο κλίμα που διαμορφώνεται, μήνυμα αποφασιστικότητας στέλνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, δημοσιοποιώντας εντυπωσιακό βίντεο από την εκπαίδευση αξιωματικών και υπαξιωματικών.

Με την Τουρκία να ρίχνει και πάλι λάδι στη φωτιά προετοιμαζόμενη για έξοδο του υδρογραφικού Τσεσμέ, στο βόρειο Αιγαίο, στη Ελλάδα οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε ετοιμότητα και στέλνουν μήνυμα αποφασιστικότητας με βίντεο από την χειμερινή εκπαίδευση των μελλοντικών αξιωματικών και υπαξιωματικών.

Το διήμερο 15 και 16 Φεβρουαρίου 2021, οι αυριανοί ηγήτορες του στρατού στο πλαίσιο της χειμερινής τους εκπαίδευσης, εκμεταλλεύτηκαν τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, για να ασκηθούν όπως θα πολεμήσουν, σε χιονοσκεπή εδάφη και υπό συνθήκες ακραίου ψύχους.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των Σπουδαστών είχε αντικείμενα επιχειρησιακής και ειδικής εκπαίδευσης, ατομικής τακτικής, καθώς καιαντικείμενα εξοικείωσης με τη διαβίωση σε δυσμενείς χειμερινές συνθήκες
στην ύπαιθρο.

Το Τσεσμέ εντοπίστηκε στα Στενά των Δαρδανελίων να πλέει με μικρή ταχύτητα και κατεύθυνση προς το Αιγαίο.

Η Αθήνα προχώρησε σε διάβημα διαμαρτυρίας και ακολούθησε ρηματική διακοίνωση χαρακτηρίζοντας παράλληλα την NAVTEX για το Τσεσμέ, αχρείαστη ενόψει διερευνητικών.

«Όπως είπα και πριν αποτελεί μια αχρείαστη ενέργεια που σίγουρα δεν βοηθάει το θετικό κλίμα.»

Ο Σουλτάνος δεν έκρυψε για μια ακόμη φορά τους μεγαλεπίβολους στόχους του.

«Σήμερα η Τουρκία βαδίζει προς τον στόχο της για περιφερειακή και παγκόσμια ηγεσία, όχι στα λόγια, αλλά με βήματα που κάνει στο πεδίο»

Ο ΓΓ του ΝΑΤΟ προσπάθησε να διασκεδάσει τις σε βάρος της Άγκυρας αρνητικές εντυπώσεις.

«Η Τουρκία είναι ένας σημαντικός σύμμαχος. Μπορείτε να κοιτάξετε στον χάρτη και θα δείτε ότι είναι ένας σύμμαχος που συνορεύει με Ιράκ και Συρία, υποδομές, αεροδρόμια, βάσεις στην Τουρκία.»

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στην τηλεδιάσκεψη των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ μίλησε για αποφυγή προκλητικών ενεργειών που είναι αντίθετες με τις αρχές της Συμμαχίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 18/02/2021