Πολιτική

«Μήδεια»: Μείωση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ για όσους έμεινα χωρίς ρεύμα ζήτησε ο πρωθυπουργός

18.02.2021 | 13:21 Eνσωμάτωση

Για τον τρόπο που αντέδρασε ο κρατικός μηχανισμός στην κακοκαιρία τοποθετήθηκε νωρίτερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ΚΟ της ΝΔ ανακοίνωσε νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να αποσαφηνιστούν οι αρμοδιότητες σε όλε τα επίπεδα της κρατικής λειτουργίας.

Ενοχλήθηκα – είπε – κι εγώ από αυτό το πινγκ-πονγκ των ευθυνών ανάμεσα σε διάφορους αρμόδιους, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα συνεργεία δεν θα σταματήσουν να εργάζονται μέχρι να αποκατασταθούν όλες οι βλάβες και όλα τα σπίτια να έχουν ρεύμα και νερό.

Επιπλέον τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα ήταν να μην υπάρξουν θύματα και να μην εγκλωβιστούν οδηγοί σε αυτοκίνητα, ενώ προανήγγειλε μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για το μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά που είχαν διακοπές.

«Η εντολή ήταν σαφής: Κανείς δεν θα γυρίσει σπίτι του μέχρι να ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι και εκτιμώ ότι μέχρι το τέλος της ημέρας όλες οι ζημιές θα έχουν πια αποκατασταθεί. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τους πολίτες για την υπομονή την οποία επέδειξαν. Επικοινώνησα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ και του ζήτησα ως μια κίνηση καλής θέλησης να εξετάσει μια μείωση στο λογαριασμό του ρεύματος για τα μήνα Φεβρουάριο για τα νοικοκυριά εκείνα τα οποία έμειναν χωρίς ρεύμα τις τελευταίες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Θα επαναπρογραμματιστούν τα ραντεβού για τον εμβολιασμό 

Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι τα ραντεβού για εμβολιασμούς που δεν έγιναν την Τρίτη και την Τετάρτη θα επαναπρογραμματιστούν και όλοι θα ειδοποιηθούν με μήνυμα στο κινητό τους.

Ειδικότερα όσοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 60-64 και είχαν ραντεβου στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο στο Μαρουσι, θα εμβολιαστούν την επόμενη εβδομάδα ενώ οι 75 ετών και άνω και οι υγειονομικοί αυτή την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.

Ο Χρήστος Ταραντίλης τόνισε ότι δεν χάθηκαν δόσεις καθώς ενεργοποιηθηκε ο μηχανισμός αναπλήρωσης με επιχείρηση 24 ώρων ενώ για το επομενο διάστημα ανακοίνωσε ότι θα εμβολιαστούν σε δύο ομάδες υψηλού και αυξημένοι κινδύνου όσοι εχουν σοβαρά νοσήματα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 18/02/2021