Ελλάδα

«Μήδεια»: Νύχτα θρίλερ για χιλιάδες νοικοκυριά – Προβλήματα ηλεκτροδότησης & κρύο

17.02.2021 | 16:59 Eνσωμάτωση

Οι κάτοικοι των βορείων προαστίων ξεσπούν. Τα φτυάρια έχουν πάρει φωτιά, oι κάτοικοι κάνουν ό,τι μπορούν για να φτάσουν και στο δικό τους σπίτι τα συνεργεία της ΔΕΔΗΕΕ.

Τρίτη ημέρα στο σκοτάδι

Τα εκατοντάδες δέντρα που ξεριζώθηκαν δημιούργησαν εκτεταμένα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση. Χωρίς ρεύμα, καραβάνια με αυτοκίνητα φορτωμένα χιόνι, εγκαταλείπουν μαζικά τον Διόνυσο αφού χωρίς ρεύμα η ζωή μοιάζει με Γολγοθά.

Παρόμοιες εικόνες σε Αγία Παρασκευή, Άνω Πατήσια, Εκάλη, Νέα Ιωνία, Νέα Σμύρνη, Νίκαια. Πεσμένα δέντρα παντού.

Μπαλάκι ευθυνών

Την ίδια στιγμή, φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, από Δροσιά, Ροδόπολη, Σταματά και Άνοιξη συγκλονίζουν.

Τα πάντα βρίσκονται θαμμένα κάτω από το χιόνι. Κολώνες που ήταν όρθιες ως το βράδυ της Κυριακής έπεσαν. Καλώδια απλώνονται σαν σερπαντίνες σε παιχνίδι θανάτου.

Στους δρόμους πανικός. Πυροσβέστες πάνε πόρτα πόρτα να δουν αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια. Με τα τζιπ η πυροσβεστική απομακρύνει ηλικιωμένους.

Δραματική επιχείρηση από τον στρατό

Όλο το βράδυ ο στρατός σάρωνε δέντρα και κλαδιά που είχαν ξηλώσει καλώδια.

Έπεφτε, λένε οι ειδικοί, ένα δέντρο κάθε δύο λεπτά από το βάρος του χιονιού.

45.000 κάτοικοι χωρίς ρεύμα

Το πρώτο φως σοκάρει. Η λαίλαπα της «Μήδειας» διέλυσε την Αττική. Στο Χαϊδάρι βούλιαξε βενζινάδικο, από το βάρος του χιονιού κατέρρευσε η οροφή. Εικόνες που έχουμε δει μόνο στο εξωτερικό δελτίο λίγα λεπτά απόσταση από την Ομόνοια.

Στην Εθνική οδό φορτηγό τουμπάρισε. Το όχημα από την ολισθηρότητα του δρόμου ήρθε τα μπρος πίσω.

Παρά το κρύο όμως και τα σημαντικά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και τις συγκοινωνίες κυρίως στα μέσα σταθερής τροχιάς, οι πολίτες έκαναν από νωρίς ουρές στα εμβολιαστικά κέντρα.

Τα προβλήματα συνεχίζονται στην Αττική, με τις ιστορίες των κατοίκων να εξοργίζουν αφού κανείς δεν μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματά τους και με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται επί ποδός.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 17/02/2021