Ελλάδα

Κοζάνη: Πέθανε ο εφοριακός που είχε χτυπηθεί με τσεκούρι – Επί 7 μήνες πάλευε να κρατηθεί στη ζωή

17.02.2021 | 18:42 Eνσωμάτωση

Εικόνες που «πάγωσαν» το πανελλήνιο μέσα από την εφορία της Κοζάνης. Τα λεπτά που ένας 45χρονος σκορπούσε τον θάνατο με το τσεκούρι που κρατούσε στα χέρια.

Τέσσερις υπάλληλοι σοβαρά τραυματισμένοι. Ο ένας από αυτούς, σοβαρότερα. Πάλεψε επτά ολόκληρους μήνες να κρατηθεί στη ζωή, αλλά τελικά υπέκυψε. Ήταν ο πρώτος που βρέθηκε στον δρόμο του μακελάρη.

Στο πένθος η Κοζάνη

Η Κοζάνη βυθίστηκε στο πένθος. Η άνιση μάχη του 56χρονου εφοριακού, πατέρα ενός 15χρονου αγοριού, είχε συγκλονίσει την οικογένεια και τους φίλους του.

Μια συνηθισμένη καλοκαιρινή ημέρα, στα μέσα του περασμένου Ιουλίου. Ένας άνδρας με μακριά μαλλιά και σακίδιο στην πλάτη, αφήνει την ταυτότητά του στην είσοδο της εφορίας και θερμομετρείται περιμένοντας τη σειρά του υπομονετικά. Λίγα λεπτά αργότερα αρχίζει να σκορπίζει τον τρόμο, ενώ η κάμερα τον καταγράφει.

Οι σκηνές που ακολουθούν είναι σκηνές αλλοφροσύνης. Υπάλληλοι τρέχουν στους διαδρόμους προσπαθώντας να βγουν από το κτίριο, την ώρα που ο 45χρονος συνεχίζει να χτυπά με το τσεκούρι του όποιον βγει μπροστά του.

Ο 55χρονος τότε, εφοριακός, νοσηλεύεται αρχικά στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Παπανικολάου. Από την πρώτη στιγμή οι γιατροί περιέγραφαν την κατάστασή του ως εξαιρετικά δύσκολη.

Στη συνέχεια ο εφοριακός μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του «Κυανού Σταυρού» και τον τελευταίο καιρό ήταν σε αναμονή για να μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού. Όμως δεν τα κατάφερε.

Ο 45χρονος δράστης που παραμένει προφυλακιστέος, δεν έδωσε ποτέ καμία εξήγηση για το τυφλό χτύπημα. Σιωπηλός, άκουσε την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή και ύστερα οδηγήθηκε στις φυλακές. Αίσθηση τότε είχε προκαλέσει η στάση των γονιών του, οι οποίοι συγκλονισμένοι από την πρώτη στιγμή, καταδίκασαν την πράξη του παιδιού τους.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 17/02/2021