Ελλάδα

Η «Μήδεια» υποχώρησε, τα προβλήματα παρέμειναν: «Θαμμένα» στο χιόνι τα βόρεια προάστια

17.02.2021 | 13:11 Eνσωμάτωση

Ενώ η κακοκαιρία υποχωρεί σταδιακά, στην Αττική τα προβλήματα με την ηλεκτροδότηση παραμένουν.

Περισσότερα από 250.000 νοικοκυριά στα βόρεια προάστια του λεκανοπεδίου παραμένουν χωρίς ρεύμα εδώ και τρεις ημέρες και οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση. Στη μάχη έχει ριχτεί και ο στρατός που συνδράμει με κάθε μέσο, ενώ χιλιάδες είναι τα δέντρα που έχουν πέσει εξαιτίας του χιονιού.

Η ταλαιπωρία των κατοίκων στα βόρεια προάστια της Αττικής συνεχίζεται. Κάποιοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους ακόμη και με τα πόδια.

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει περισσότερα από 250.000 νοικοκυριά.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας κηρύχθηκε ο δήμος Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Το MEGA στις περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα 

Στη Ροδόπολη οι κάτοικοι πέρασαν ακόμη ένα δύσκολο βράδυ χωρίς ρεύμα, ενώ το πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση υπάρχει από το μεσημέρι της Δευτέρας. Μεγάλα είναι τα προβλήματα στα στενά της περιοχής, όπου υπάρχουν δέντρα που έχουν καταρρεύσει αλλά και πολύ χιόνι. Αρκετοί κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή, για να φιλοξενηθούν σε συγγενείς τους.

Στο Διόνυσο η κατάσταση είναι τραγική, με τους κατοίκους για τρίτη ημέρα να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ηλεκτροδότηση, και από εχτές το βράδυ και με την υδροδότηση. Παράλληλα, έχουν καταγραφεί πολλές πτώσεις δέντρων, με εθελοντές να προσπαθούν να βοηθήσουν στην κατάσταση.

Στη Δροσιά δεκάδες δέντρα έχουν πέσει, και έχουν καταλήξει πάνω σε σπίτια ή και σε αυτοκίνητα. Οι κάτοικοι με φτυάρια στα χέρια προσπαθούν να καθαρίσουν τους δρόμους. Στην περιοχή υπάρχουν συνεργεία του δήμου και τις περιφέρειας που εργάζονται συνεχώς, ωστόσο τα προβλήματα είναι μεγάλα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 17/02/2021