Κόσμος

Οι γάτες που εντυπωσιάζουν σε Βρετανία και Κίνα

17.02.2021 | 14:03

Δέκα χρόνια στην Ντάουνινγκ Στριτ γιορτάζει ο γάτος Λάρι, ο αρχικυνηγός ποντικιών της βρετανικής κυβέρνησης, την ώρα που στην Κίνα, μια άλλη γάτα εντυπωσιάζει με τις ακροβατικές ικανότητες της.

Όταν ο Λάρι νιαούριζε στο άσυλο αδέσποτων ζώων του Λονδίνου τον Φεβρουάριο του 2011, δεν φανταζόταν τη λαμπρή καριέρα που τον περίμενε.

Ο 4χρονος τότε γάτος μεταφέρθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ για να αναλάβει ένα σημαντικό καθήκον: την εξόντωση των αρουραίων που κάμερες κατέγραψαν να περιτριγυρίζουν την επίσημη πρωθυπουργική κατοικία.

Ο Λάρι εκτελεί τα καθήκοντά του πιστά και έχει γίνει πραγματικός φύλακας. Δεν αφήνει να περάσει ούτε περιστέρι μπροστά από την έδρα της βρετανικής κυβέρνησης.

Οι κάμερες και οι φωτογραφικές μηχανές αγαπούν τον Λάρι και εκείνος τους το ανταποδίδει. Έχει ειδική θέση στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης και δικό του προφίλ στο Twitter.

Στα 10 χρόνια της θητείας του ο Λάρι υπηρέτησε τρεις πρωθυπουργούς και κοντεύει να βγει στη… σύνταξη. Για εκείνον πάντως η πόρτα του αριθμού 10 της Ντάουνινγκ Στρίιτ θα είναι πάντα ανοιχτή.

Λιγότερο διάσημη από τον Λάρι αλλά με εξαιρετικές ικανότητες είναι η Κίκι, μια βρετανική κοντότριχη γάτα που ζει στην Κίνα.

Η Κίκι σκαρφαλώνει επιδέξια σε τοίχους και ντουλάπες. Σαν γάτα -αράχνη κινείται με τρόπους που θα ζήλευε και ο καλύτερος ακροβάτης.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 17/02/2021

Κόσμος