Ελλάδα

Στο έλεος της «Μήδειας» η βόρεια Ελλάδα

15.02.2021 | 17:16 Eνσωμάτωση

Τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου «σαρώνει» το κύμα της κακοκαιρίας «Μήδεια» με τις σφοδρές χιονοπτώσεις να δημιουργούν προβλήματα.

Πολικές θερμοκρασίες, τσουχτερό κρύο και το λευκό του χιονιού να κυριαρχεί. Αυτή είναι η εικόνα σε όλη την Βόρεια Ελλάδα και την Ήπειρο με το κύμα κακοκαιρίας «Μήδεια» να βρίσκεται σε εξέλιξη και να συνθέτει ένα σκηνικό βαρυχειμωνιάς με ισχυρό παγετό.

Στην Κοζάνη ο υδράργυρος κατέβηκε στους -20 βαθμούς Κελσίου. Οι κεντρικοί δρόμοι της πόλης καλύφθηκαν από χιόνι, τα εκχιονιστικά δεν σταμάτησαν στιγμή, αλλά πάλι ο όγκος του χιονιού ήταν τόσο μεγάλος που σε όλο το νομό κυριάρχησε ένα λευκό πέπλο.

Γάμοι και… έλκηθρα

Ούτε η πυκνή χιονόπτωση, ούτε ο κορωνοϊός δεν εμπόδισε αυτό το ζευγάρι να παντρευτεί στην Ορεστιάδα με λίγους φίλους και τσουχτερό κρύο, αποδεικνύοντας έτσι ότι τίποτα δεν στέκεται εμπόδιο στον έρωτα.

Μετακίνηση 6 με λάστιχο τρακτέρ για έλκηθρο και φορώντας μόνο το μαγιό τους, τρεις νεαροί μέλη των χειμερινών κολυμβητών Ορεστιάδας αψήφησαν το ψύχος και έκαναν σκι με αυτό τον πρωτότυπο τρόπο, χαρίζοντας χαμόγελα στους περαστικούς..

Η ομορφιά της Καστορίας μπορεί να εντυπωσιάζει, ωστόσο όλοι όσοι ήταν αναγκασμένοι να κυκλοφορούν κοντά στην παγωμένη λίμνη, έψαχναν ασφαλές καταφύγιο… και όχι μόνο οι άνθρωποι.

Όλο το χωριό Κλεισούρα στην Καστοριά έχει θαφτεί κάτω από τόνους χιόνι. Πάρα το γεγονός ότι τα εκχιονιστικά του δήμου ήταν στους δρόμους καταβάλλοντας προσπάθεια να μείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, η ποσότητα χιονιού ήταν τέτοια που κάτι τέτοιο ήταν αδύνατο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 15/02/2021