Ελλάδα

Περίεργα και… viral μέσα στην κακοκαιρία

15.02.2021 | 17:30 Eνσωμάτωση

Η «Μήδεια» εκτός από προβλήματα και εικόνες ειδυλλιακές, έφερε και στιγμιότυπα που ήταν αδύνατον να περάσουν απαρατήρητα. Από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αττική και από την Καβάλα μέχρι την Ξάνθη και τη Θράκη.

Από τους σκιέρ στις όχθες του Ληθαίου κι στην καρδιά της Κοζάνης, στους ατρόμητους κολυμβητές της Πελοποννήσου αλλά και της Θεσσαλονίκης που πόζαραν και έστειλαν τη φωτογραφία στο κέντρο του Live News, μέχρι τον ερωτευμένο στις Σέρρες που βγήκε όπως – όπως για να προλάβει ανοιχτό το ανθοπωλείο και τους πιο εξοικειωμένους με τέτοιου είδους καιρικές συνθήκες που έδειχναν να το απολαμβάνουν.

Για τους κατοίκους της Αττικής αυτά δεν συμβαίνουν κάθε μέρα. Η παραλία της Ψάθα στα Βίλια έγινε λευκή με το χιόνι να σκεπάζει τα πάντα και να φτάνει μέχρι τη θάλασσα, καλύπτοντας τις βάρκες, όπως και στην Καβάλα με ορισμένες φωτογραφίες να παραπέμπυν σε πίνακες ζωγραφικής. Οι καρέκλες έξω από παραλιακά καταστήματα έγιναν ασήκωτες και πιο δίπλα οι χιονάνθρωποι.

Στη Θεσσαλονίκη, οι δημιουργοί τους επηρεασμένοι από την κατάσταση που βιώνουμε, δεν ξέχασαν τις μάσκες. Η σφοδρότητα της κακοκαιρίας συμπυκνώνεται και στις φωτογραφίες. Μέσα στη θάλασσα. Στην παραλία Ναυάγιο της Επανομής έπιασε χιόνι στα κομμάτια του πλοίου που εξείχαν…

Σκι στη μέση του δρόμου

Για άλλους πάντως τα παγωμένα νερά ήταν μια πρόκληση που σίγουρα θα έχουν να θυμούνται. Από τη Μακεδονία μέχρι την Πελοπόννησο. Όπως και εκείνοι που μέσα στο τελευταίο 24ωρο δεν χρειάστηκε να τρέχουν σε πίστες για να κάνουν σκι.

Ο σκιέρ της Κοζάνης, βγήκε με τα πέδιλα δίπλα σε περαστικούς και αυτοκίνητα… ενώ στις όχθες του Ληθαίου στα Τρίκαλα, δυο ακόμη με πέδιλα, μπορεί να διακινδύνευσαν κατά διαστήματα τη σωματική τους ακεραιότητα αλλά στο τέλος κατάφεραν να γίνουν viral.

Όπως και ο… ερωτευμένος από τις Σέρρες, που καταγράφηκε από διερχόμενο οδηγό. Με ένα σορτσάκι βγήκε από το σπίτι του και αφού αγόρασε τα λουλούδια που ήθελε να προσφέρει στην αγαπημένη του επιτάχυνε, για να επιστρέψει σώος και χωρίς κρυοπαγήματα στο σπίτι του.

Στην Ξάνθη τα περίεργα είχαν αρχίσει λίγες ώρες πριν ο χιονιάς αλλάξει το σκηνικό. Και επειδή ο πελάτης έχει πάντα δίκιο, τα χέρια του κουρέα πήραν φωτιά. Ο νεαρός του ζήτησε να κουρευτεί σε ένα από τα υψηλότερα σημεία της πόλης, για να έχει θέα και εκείνος δέχτηκε. Το κρύο ήταν τσουχτερό και η εμπειρία ανεπανάληπτη όπως είπαν αργότερα και οι δύο.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 15/02/2021