Ελλάδα

«Μήδεια»: Στην «κατάψυξη» η χώρα – Σφοδρή η επέλαση της κακοκαιρίας, κλειστή η Αθηνών – Λαμίας

15.02.2021 | 20:20

Στον «πάγο» έχει βάλει τη χώρα η Μήδεια, με το δεύτερο και σφοδρότερο κύμα της να βρίσκεται προ των πυλών.

Αυτήν την ώρα σημειώνονται σφοδρές χιονοπτώσεις στα βόρεια προάστια της Αττικής σε Πεντέλη, Διόνυσο, Δροσιά αλλά και στην Εύβοια και στο Πήλιο, ενώ οι θερμοκρασίες φτάνουν τους -12 σε Φλώρινα και Κοζάνη.

Η χώρα έχει κοπεί στα δύο καθώς η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας έχει κλείσει, ενώ χωρίς ρεύμα παρέμειναν για 24 ώρες οι Σποράδες, με τα προβλήματα ηλεκτροδότησης να είναι εκτεταμένα.

Κλείνει η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας από τις 19:50 και για 24 ώρες

Ανοιχτή από τη 13:00 σήμερα, Δευτέρα, έως και τις 19:50 ήταν η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, όπως ανακοινώθηκε μετά το πέρας της έκτακτης σύσκεψης που έλαβε χώρα στην Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία «Μήδεια» που σφυροκοπά τη χώρα και η οποία αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες.

Σημειώνεται πως από τις 05:30 οι Αρχές είχαν προχωρήσει στο κλείσιμο της Εθνικής από το ύψος της γέφυρας της Καλυφτάκη, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αποφασίστηκε να ανοίξει αυτές τις ώρες για τη διέλευση όλων των οχημάτων και ειδικά των φορτηγών ανεφοδιασμού.

Από τις 19:50, όμως, και για 24 ώρες θα κλείσει και πάλι, ενημέρωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας πως η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί το πρωί της Τρίτης.

Όλος ο κρατικός μηχανισμός που επιχειρεί στην Εθνική Οδό θα παραμείνει όλο το βράδυ, προκειμένου το πρωί της Τρίτης να μπορέσει να επανεξεταστεί η κατάσταση.

Κάτω από το χιόνι τα Βόρεια Προάστια της Αθήνας

Η Μήδεια θα δείξει το πιο σκληρό της πρόσωπο τις επόμενες ώρες και στην Αττική, και οι κάτοικοι, ειδικά στα Βόρεια Προάστια, προετοιμάζονται για μια δύσκολη νύχτα.

Κηφισιά, Διόνυσος και Οινόη βρίσκονται κάτω από το χιόνι με τα προβλήματα να είναι πολλά.

Οι Αρχές δίνουν μάχη προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτή τη Λεωφόρο Κηφισίας, ενώ οι σφοδροί άνεμοι και οι πτώσεις δέντρων έχουν οδηγήσει σε προβλήματα ηλεκτροδότησης σε αυτές τις περιοχές.

Αυτοκίνητα βρίσκονται θαμμένα κάτω από το χιόνι, με τους κατοίκους να προσπαθούν να κρατήσουν ανοιχτές τις εισόδους των σπιτιών τους.

Η κίνηση των οχημάτων, όπου αυτή είναι δυνατή, γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες, με τον κρατικό μηχανισμό και τους τεχνικούς της ΔΕΗ να βρίσκονται επί ποδός προσπαθώντας να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους και να αποκαταστήσουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 15/02/2021

Ελλάδα