Ελλάδα

Έρχεται δεύτερο κύμα χιονοπτώσεων στην Αττική

15.02.2021 | 16:41 Eνσωμάτωση

Οι εικόνες των τελευταίων ωρών στη χιονισμένη Αττική είναι καθηλωτικές. Από αργά τη νύχτα στο χιονισμένο Μαρούσι, στα Βίλια με το πρώτο φως της ημέρας και από την εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, που έκλεισε το πρωί για λόγους ασφαλείας, στη Δροσιά, την Κηφισιά και τον Διόνυσο, με τους όλους τους δρόμους να θυμίζουν παγοδρόμια και τους κατοίκους να ψάχνουν τρόπο για να φτάσουν στους προορισμούς τους. 

Η πυκνή χιονόπτωση στην Αττική άρχισε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πολύ γρήγορα η λεωφόρος Κηφισίας από το Μαρούσι μέχρι την Κηφισιά ντύθηκαν στα λευκά.

Στο οδοιπορικό του LIVE NEWS εκείνες τις ώρες, βλέπουμε τις συνθήκες που επικρατούσαν στα βόρεια προάστια με την κυκλοφορία να είναι μηδαμινή και τα περιπολικά να κινούνται για να καταγράψουν τυχόν προβλήματα. Είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και η κυκλοφορία στους περισσότερους δρόμους κρίνεται επικίνδυνη…

Τα ξημερώματα θα φανεί η αλλαγή του σκηνικού, με το λευκό να κυριαρχεί.

Στα Βίλια στις 11:30 το πρωί, οι θυελλώδεις άνεμοι δεν κατάφεραν να εμποδίσουν την χιονόστρωση. Νωρίτερα στις 09:00 ένας χρήστης του facebook, έπινε ζεστό καφέ έξω από το σπίτι του στα ολόλευκα Λιόσια.

Στη Δροσιά πολλοί οδηγοί ήταν αδύνατον ακόμα και να ξεκινήσουν. Τα αυτοκίνητά τους ήταν θαμμένα στο χιόνι κι με φτυάρια προσπαθούσαν για ώρα, να λύσουν το αναπάντεχο πρόβλημα.

Άλλοι απλώς απολάμβαναν το λευκό τοπίο. Εκείνοι που τελικά κατάφερναν να βρουν τις ρόδες για να βάλουν αλυσίδες κι να βάλουν μπροστά, είχαν να αντιμετωπίσουν την επικινδυνότητα των δρόμων και το μποτιλιάρισμα που συναντούσαν.

Οι αλλεπάλληλες πτώσεις δέντρων από το βάρος του χιονιού και οι κλήσεις οδηγών για βοήθεια, έκαναν τους πυροσβέστες να τρέχουν και να μην φτάνουν από νωρίς.

Λίγο αργότερα το τοπίο γινόταν ολόλευκο από την Καισαριανή μέχρι και το Γαλάτσι.

Το χιόνι κατέβηκε μετά από χρόνια μέχρι το λιμάνι του Πειραιά, όπου κατά διαστήματα χανόταν ο ορίζοντας, ενώ στα λευκά ντύθηκαν γειτονιές της Νίκαιας, καθώς και τραπεζάκια και μπαλκόνια στο Πέραμα. Πιο τυχεροί εκείνοι που βγήκαν από το σπίτι τους αποκλειστικά και μόνο για να απολαύσουν το χιόνι.

Το πέρασμα της κακοκαιρίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι και την ερχόμενη Τετάρτη.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 15/02/2021