Ελλάδα

Δεκάδες οδηγοί εγκλωβισμένοι στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας

15.02.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Η Εθνική οδός Αθηνών - Λαμίας έκλεισε και θα ανοίξει ξανά στις 7 αύριο το απόγευμα. Τα ξημερώματα ο δρόμος έκλεισε για πρώτη φορά προληπτικά με αποτέλεσμα να σχηματιστούν ουρές χιλιομέτρων. Οι οδηγοί έφταναν μέχρι τον κόμβο Καλυφτάκη και εκεί έκαναν αναστροφή κάτω από ισχυρή χιονόπτωση. Την ίδια στιγμή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι δεν ενεργοποιήθηκε το 112 προκειμένου οι οδηγοί να ενημερωθούν για το αρχικό κλείσιμο της Εθνικής.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας, λόγω καραντίνας, έχει αρθεί εδώ και μισή ώρα. Στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όμως το μποτιλιάρισμα τον οχημάτων δεν έχει προηγούμενο.

Ο δρόμος έχει κλείσει προληπτικά , από τα διόδια των Αφιδνών μέχρι και τη Λαμία μετά την ισχυρή χιονόπτωση. Οι οδηγοί ενημερώνονται από την αστυνομία ή από τα ραδιόφωνα…

Το πρώτο φως της ημέρας, αποκαλύπτει το μέγεθος της ταλαιπωρίας των οδηγών.

Ουρές χιλιομέτρων σχηματίζουν τα αυτοκίνητα, που καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι το σημείο στο οποίο οι άνδρες της τροχαίας να κάνουν αναστροφή και όπισθεν.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ξεκαθαρίζει ότι με δική του προσωπική εντολή η Αθηνών –Λαμίας έκλεισε προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των εκχιονιστικών μηχανημάτων αλλά και για να αποφευχθούν εγκλωβισμοί οδηγών από την πυκνή χιονόπτωση.

Στην έκτακτη σύσκεψη της πολιτικής προστασίας αποφασίζεται να ανοίξει η εθνική οδός Αθηνών Λαμίας μόνο μέχρι τις επτά το απόγευμα, όταν, με νέα εντολή, θα κλείσει οριστικά, καταρχάς, για 24 ώρες.

Εντύπωση και ερωτήματα προκάλεσε το γεγονός ότι δεν ενεργοποιήθηκε το 112 προκειμένου οι οδηγοί να ενημερωθούν για το αρχικό κλείσιμο της Εθνικής Οδού πριν αποφασίσουν να βγουν στο δρόμο και να βρεθούν εγκλωβισμένοι επάνω στη γέφυρα Καληφτάκη.

Στις 11 το πρωί της Τρίτης σε νέα σύσκεψη στην πολιτική προστασία, οι αρχές θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση, καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι τα φαινόμενα θα συνεχιστούν με πολύ ακραίο τρόπο, στην Εύβοια, στην Αττική και λίγα νοτιότερο προς την Πελοπόννησο.

Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία – Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Προβλήματα στην κυκλοφορία στους δρόμους όλης της χώρας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Μήδεια».

Σε αρκετές περιοχές οι δρόμοι είναι κλειστοί, ενώ αλλού επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας σταματάει από τις 19:00 το απόγευμα της Δευτέρας.

Αναλυτικά στην Αττική ισχύουν τα εξής:

Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς “REGENCY CAZINO MONT PARNES”. (από ώρα 08:58’)

Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια. (από
ώρα 05:30’)

Aπό το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,600) μέχρι το ύψος ΗΜ.Κ.Σχηματαρίου-όρια Τ.Τ.Αυτοκινητοδρόμων
Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (χ/θ 58, 520) και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. (από ώρα 05:15’).

Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας (από ώρα 21:35).

Λόγω της σφοδρότητας του καιρικού φαινομένου και για λόγους ασφαλείας οδηγών και οχημάτων, η Εθνική Οδός από τον κόμβο Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τη Λαμία θα παραμείνει κλειστή.

Οι οδηγοί ήδη με αναστροφή επιστρέφουν από τα σημεία εισόδου στον αυτοκινητόδρομο.

Διακοπή της κυκλοφορίας αποφασίστηκε και σε:

  • Περιφερειακή Οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το νοσοκομείο 414 έως τη θέση Άγιος Πέτρος και
  • στην Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον κόμβο Μάνδρας προς Βίλια
  • στην οδό Αναστάσεως περιοχή Παπάγου, από το Νεκροταφείο προς τον Υμηττό και
  • στη Λεωφόρο Αλίμου – Κατεχάκη προς Καλοπούλα από το ύψος Προφυλακίου Καισαριανής

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/02/2021