Ελλάδα

Αθρόα προσέλευση για εμβολιασμούς παρά την κακοκαιρία

15.02.2021 | 20:30 Eνσωμάτωση

Παρά το τσουχτερό κρύο οι πολίτες πήγαν σήμερα μαζικά να εμβολιαστούν στο μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο που άνοιξε τις πύλες του στο Μαρούσι. Πολλοί, υπό το φόβο να μην αποκλειστούν πήγαν ακόμη και 3 ώρες νωρίτερα από το ραντεβού τους. Έξω από το εμβολιαστικό κέντρο σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές μέσα στο κρύο. Την ίδια στιγμή σήμερα λόγω ψύχους έγιναν πολύ λιγότερα τεστ που είχε σαν αποτέλεσμα να πέσουν οι μολύνσεις σε τριψήφιο νούμερο. Πάντως η πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας είναι τεράστια με τα κενά κρεβάτια στις εντατικές να είναι εξαιρετικά λίγα.

Αψήφησαν κρύο, χιονοπτώσεις και αποστάσεις προκειμένου να εμβολιαστούν. Μεγάλος νικητής της ημέρας το σχέδιο «Ελευθερία».

Φοβούμενοι μάλιστα μην αποκλειστούν από τα χιόνια οι περισσότεροι έφτασαν ακόμη και 3 ώρες νωρίτερα από το προγραμματισμένο ραντεβού τους.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές και συνωστισμός. Προβλήματα όμως δημιουργήθηκαν και στη λεωφόρο Κηφισίας καθώς οι πολίτες δεν έβρισκαν παρκινγ και σταματούσαν μπροστά στο εμβολιαστικό κέντρο.

Βοήθεια στο σπίτι και Ερυθρός Σταυρός μετέφεραν στα εμβολιαστικά κέντρα δεκάδες ηλικιωμένους. Οι περισσότεροι πάντως έφτασαν συνοδευόμενοι από τα παιδιά τους

Πολιτική προστασία, στρατός και υγειονομικό προσωπικό φρόντισαν ώστε ο εμβολιασμός 192 πολιτών την ώρα να γίνεται ομαλά.

Χωρίς προβλήματα και οι εμβολιασμοί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Πολύ λιγότερα τεστ έγιναν σήμερα από τον ΕΟΔΥ, με τις νέες μολύνσεις να ανέρχονται σε 698. 325 κρούσματα σημειώθηκαν στην Αττική και 56 στη Θεσσαλονίκη. Οι διασωληνωμένοι 299 ενώ 26 ασθενείς κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 15/02/2021