Ελλάδα

Σε ετοιμότητα οι αρχές για την κακοκαιρία

14.02.2021 | 06:07 Eνσωμάτωση

Έτοιμη να υποδεχτεί την κακοκαιρία είναι η Αττική, καθώς εκτός από το κρύο και τις βροχές, από το απόγευμα θα κάνουν σημειωθούν και χιονοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές του νομού.

Έτσι, οι αρχές βρίσκονται σε εγρήγορση. Γι αυτό και ο Δήμος Αθηναίων, άνοιξε από χθες,  δομές και χώρους όπου οι άστεγοι μπορούν να φιλοξενηθούν, να ζεσταθούν, να έχουν γεύματα και να προστατευθούν.

Ειδικότερα, από χθες στις 18:00 το απόγευμα και για όσο επικρατήσουν οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες-παγετός, ανοίγουν σε 24ωρη βάση οι εξής θερμαινόμενοι χώροι:

Η Λέσχη Φιλίας Κολοκυνθούς (Άστρους και Αίμωνος 9, τηλ. 210 5140877), στην οποία οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη θα μπορούν βρουν έναν καθαρό χώρο, με γεύματα και κουβέρτες. Όλοι όσοι φιλοξενηθούν θα υποβληθούν κατά την είσοδο στο χώρο σε rapid test.

To Πολιτιστικό Κέντρο Γκράβας (Ταϋγέτου 60, τηλ. 210 2011151), όπου οι πολίτες μπορούν να λάβουν έτοιμα γεύματα, κουβέρτες κι ό,τι άλλο χρειαστούν από το προσωπικό του δήμου. Κατά την είσοδο στον χώρο, επίσης πραγματοποιείται rapid test.

Επιπλέον, το υπνωτήριο του Πολυδύναμου Κέντρου (Αχαρνών 3) θα διαθέτει θέσεις στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, όπου οι άστεγοι μπορούν να βρουν ένα ζεστό κρεβάτι το βράδυ, αλλά και να διαμείνουν ολόκληρη την ημέρα. Και εκεί οι πολίτες θα υποβάλλονται σε rapid test πριν εισέλθουν στο χώρο.

Σημειώνεται τίθεται σε 24ωρη λειτουργία το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων (210 5246515), προκειμένου να δέχεται τηλεφωνικές αναφορές από πολίτες για σημεία όπου βρίσκονται άστεγοι που χρειάζονται βοήθεια.

Videos & Απoσπάσματα από Mega Σαββατοκύριακο - 14/02/2021