Πολιτική

Η νέα τουρκική NAVTEX και το μήνυμα ισχύος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού

14.02.2021 | 13:31

Η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές και παράτυπες ενέργειες και το Σαββατοκύριακο.

Σε NAVTEX την οποία εξέδωσε χθες το βράδυ για άσκησή της δεσμεύει περιοχή μέρος της οποίες βρίσκεται σε χώρο ελληνικής δικαιοδοσίας και αρκετά κοντά στη Ρόδο.

Eιδικότερα, η ναυτική οδηγία, αφορά ασκήσεις με πραγματικά πυρά, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου. Το νοτιοδυτικό κομμάτι της οδηγίας αφορά περιοχή 14 μίλια από την Ρόδο, περιοχή ξεκάθαρης ελληνικής δικαιοδοσίας.

Μήνυμα ισχύος και αποτροπής από το Πολεμικό Ναυτικό
Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες από την προγραμματισμένη εθνική άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού, που πραγματοποιήθηκε από 9 έως και 12 Φεβρουαρίου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή κεντρικού και βόρειου Αιγαίου.

Όπως ανακοινώθηκε, στην άσκηση συμμετείχαν πλοία των διοικήσεων φρεγατών, ταχέων σκαφών, πλοίων επιτήρησης, υποβρυχίων και ελικοπτέρων της διοίκησης αεροπορίας ναυτικού καθώς και μονάδων της διοίκησης υποβρυχίων καταστροφών.

Εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια και τακτικά αντικείμενα σε όλες τις μορφές πολέμου.

Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 14/02/2021

Πολιτική