Ελλάδα

Στη βόρεια Ελλάδα έκανε «ποδαρικό» η «Μήδεια»

13.02.2021 | 19:50 Eνσωμάτωση

Μαγικές εικόνες έρχονται από όλη την Ελλάδα με το χιόνι που αρχίζει να καλύπτει τα πάντα στο πέρασμά του. Η επέλαση της κακοκαιρίας προχωρά και το κρύο αρχίζει να γίνεται τσουχτερό.

Από τη Βόρεια Ελλάδα ξεκίνησε η λευκή επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια», με τσουχτερό κρύο και χιόνια.

Χορτιάτης 

Από νωρίς το πρωί οι πρώτες νιφάδες στα γύρω ορεινά της Θεσσαλονίκης ξεκίνησαν να πέφτουν. Σε πολλά σημεία όπως στον Χορτιάτη το έχει στρώσει ήδη.

Οι κάτοικοι ήδη προετοιμάζονται για την κακοκαιρία.

«Είμαστε πανέτοιμοι. Βάλαμε ξύλα μέσα, τρόφιμα πετρέλαιο. Είμαστε φουλ έτοιμοι» δηλώνουν οι κάτοικοι.

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν νωρίς το πρωί και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης χωρίς όμως να παρουσιαστούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Κοζάνη

Στην Κοζάνη η «Μήδεια» έκανε την εμφάνισή της με χιόνι στο κέντρο της πόλης και βουτιά του υδράργυρου στους – 5 βαθμούς Κελσίου.

Φλώρινα

Στη Φλώρινα το έστρωσε για τα καλά. Δρόμοι και σπίτια ντύθηκαν στα λευκά με τους κατοίκους να έχουν εφοδιαστεί τα απαραίτητα για την επέλαση της κακοκαιρίας.

Η χιονόπτωση αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες ώρες. ενώ θα τη διαδεχτεί ισχυρός παγετός, που αναμένεται να είναι ολικός τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Καστοριά

Μαγευτικό το τοπίο στην Καστοριά. Χιονίζει ακόμη και στο κέντρο της πόλης με τη θερμοκρασία να έχει πέσει κάτω από το μηδέν. Εννέα εκχιονιστικά μηχανήματα είναι στο δρόμο, για να διατηρήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Πέλλλα

Στην Πέλλα από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν τα εκχιονιστικά μηχανήματα να καθαρίζουν τους δρόμους. Τις επόμενες ώρες η θερμοκρασίες θα πέσουν κι άλλο με αποτέλεσμα το χιόνι να το διαδεχτεί ο ισχυρός παγετός.

Αττική

Σε συναγερμό βρίσκεται η Αττική. Από χθες το βράδυ οι περισσότεροι δήμοι έχουν προμηθευτεί αλάτι ενώ σε αναμονή βρίσκονται τα εκχιονιστικά μηχανήματα.

Όλες οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής έχουν τεθεί σε επιφυλακή για την επερχόμενη κακοκαιρία.

Σε κατάσταση ετοιμότητας για την προστασία των αστέγων και ο Δήμος Αθηναίων. Σύμφωνα με ανακοίνωση ανοίγει θερμαινόμενες δομές και χώρους που θα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, ενώ οι πολίτες θα υποβάλλονται σε rapid test πριν εισέλθουν στο χώρο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/02/2021