Κόσμος

Ιταλία: Τελετή ορκωμοσίας με αντισηπτικά & μάσκες για τον Μάριο Ντράγκι

13.02.2021 | 20:36

Στην Ιταλία ξημέρωσε μία νέα ημέρα καθώς πλέον θα έχει τεχνοκρατική κυβέρνηση. Πρωθυπουργός πλέον της χώρας είναι ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

Η πρώτη τεχνοκρατική κυβέρνηση της Ευρώπης στα χρόνια του κορωνοϊού. Ο πρώην επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ιταλίας σε μία τελετή που κράτησε πάνω από δύο ώρες και αυτό επειδή κάθε φορά ένας φρουρός έφερνε διαφορετικό στυλό και χαρτιά για τις υπογραφές της ορκωμοσίας.

Για πρώτη φορά στην τελετή δεν παρέστησαν οι συγγενείς των νέων υπουργών.

Την νέα ιταλική κυβέρνηση συνθέτουν 23 υπουργοί σε μία ισορροπημένη σύνθεση τεχνοκρατών και πολιτικών.

Δεν έλειψαν όμως και τα ευτράπελα. Ο Μάριο Ντράγκι λίγο πριν μπει στο Κυρηνάλιο έπρεπε να σταθεί μπροστά από την ιταλική σημαία, εκείνος όμως προχώρησε βιαστικά προς το Μέγαρο σαν να αγνοούσε το τελετουργικό, το οποίο του θύμησε διακριτικά ένας αξιωματικός.

Η αποχώρηση του Τζιουζέπε Κόντε από το Κυρηνάλιο ήταν συγκινητική. Όλοι οι συνεργάτες του βγήκαν από τα παράθυρα και χειροκροτούσαν. Διακριτικός και λιγομίλητος για πρώτη φορά φάνηκε να συγκινείται.

Εντύπωση προκάλεσε όχι μόνο ότι εμφάνισε για πρώτη φορά τη σύντροφό του μπροστά στις κάμερες, αλλά της έπιασε το χέρι αποχωρώντας έχοντας ολοκληρώσει την πιο δύσκολη θητεία με φόντο την οικονομική κρίση και την πανδημία.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 13/02/2021

Κόσμος