Ελλάδα

«Μήδεια»: Χιόνια & τσουχτερό κρύο στη Βόρεια Ελλάδα

13.02.2021 | 20:02 Eνσωμάτωση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα, με το χιόνι και το τσουχτερό κρύο που έφερε η «Μήδεια» από το πρωί του Σαββάτου σε Φλώρινα, Κοζάνη, Καστοριά, Θεσσαλονίκη, καθώς και στον Πολύγυρο και άλλες περιοχές της Χαλκιδικής.

Το χιόνι πέφτει πυκνό, το μεσημέρι του Σαββάτου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ενώ στον Χορτιάτη μάχη δίνεται από τα μηχανήματα του δήμου για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι.

Ο δρόμος Χορτιάτη – Αγίου Βασιλείου παραμένει κλειστός ενώ οι κάτοικοι έχουν προετοιμαστεί για το σφοδρό κύμα της κακοκαιρίας.

Το έστρωσε στην Καστοριά

Η σφοδρή χιονόπτωση από το πρωί του Σαββάτου στην Καστοριά αλλά και στην ευρύτερη Δυτική Μακεδονία, έχει προκαλέσει χιονόστρωση, με το χιόνι να ξεπερνά πλέον τους 20 πόντους.

60 οχήματα του δήμου και της περιφέρειας επιχειρούν σε όλες τις περιοχές προκειμένου κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα.

Θωρακισμένη η Αττική

Έτοιμη να υποδεχτεί την κακοκαιρία είναι και η Αττική, αφού από αύριο το απόγευμα αναμένεται να εμφανιστούν τα πρώτα χιόνια και στην πρωτεύουσα.

Στην Πεντέλη, μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό είναι έτοιμοι να επέμβουν όπου χρειαστεί, με το στοίχημα να είναι οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί σε όλες τις περιοχές.

Οι Αρχές συνιστούν στους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να μην κυκλοφορούν αν δεν υπάρχει λόγος.

Την ίδια στιγμή, υπάρχει έτοιμο κυβερνητικό σχέδιο για να μην χαθεί ούτε μία δόση εμβολίων λόγω της κακοκαιρίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 13/02/2021