Πολιτική

Σκληρό lockdown σε Αχαΐα και Εύβοια προτείνουν οι ειδικοί

12.02.2021 | 13:12

Οι εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού είναι ραγδαίες, με ακόμα περισσότερες περιοχές να βρίσκονται υπό την απειλή σκληρού lockdown όπως η Αττική.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει από τις 10 το πρωί και εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα, καθώς στο «κόκκινο» βρίσκονται η Αχαΐα, η Εύβοια και το Ρέθυμνο, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι είναι πολύ πιθανό να επιβληθεί και εκεί σκληρό lockdown τύπου Αττικής.

Για τη Θεσσαλονίκη οι ειδικοί εισηγούνται την αυστηροποίηση των μέτρων που ισχύουν, ενώ στην Αττική η πληρότητα των κλινών ΜΕΘ φτάνει στο 82%, με μόλις 48 κενές για σχεδόν 5 εκατ. πολίτες.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή και άλλα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο παράτασης του σκληρού lockdown.

Σύμφωνα με στελέχη της κυβέρνησης, η πίεση στο σύστημα υγείας θα είναι αυτή που θα κρίνει την παράταση του lockdown, κάτι που θεωρείται αρκετά πιθανό, ενώ ενδέχεται να μπουν σε εφαρμογή και άλλα μέτρα όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 έως τις 05:00 το πρωί και τις καθημερινές ή ακόμα να μπει «κόφτης» στα sms προς το 13033.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/02/2021

Πολιτική