Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ένα βήμα πριν το σκληρό lockdown Θεσσαλονίκη & Αχαΐα

12.02.2021 | 13:45

Η Θεσσαλονίκη και η Αχαΐα είναι δυο από τις περιοχές που κινδυνεύουν με νέο σκληρό lockdown.

Σε πολύ δύσκολη κατάσταση φαίνεται πως είναι η Αχαΐα, με τη διασπορά των κρουσμάτων κορωνοϊού να είναι μεγάλη.

Σήμερα δύο ακόμη εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ τις προηγούμενες ημέρες θετικοί βρέθηκαν ακόμη 9 συνάδελφοί τους στο νοσοκομείο του Ρίο.

Ήδη δύο δήμαρχοι της Αχαΐας έχουν ζητήσει να υπάρξει σκληρό lockdown, ώστε να σταματήσει η διασπορά του ιού.

Νωρίτερα σήμερα πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο του Ρίου και ο 9χρονος Μάριος, ο οποίος έδωσε σκληρή μάχη με τον κορωνοϊό και βγήκε νικητής.

Στη Θεσσαλονίκη έντονη είναι η ανησυχία μετά το τριψήφιο νούμερο κρουσμάτων, ενώ αναμένονται τη Δευτέρα και οι σχετικές μετρήσεις των λυμάτων που θα δώσουν μια πιο ακριβή εικόνα της κατάστασης στη συμπρωτεύουσα.

Πίεση δέχεται και το σύστημα υγείας, με μόλις 78 κλίνες κενές στα νοσοκομεία της περιοχής.

Ραγίζει καρδιές το μήνυμα παιδιού στη γιαγιά του που νοσηλεύεται με κορωνοϊό

Την ίδια ώρα, συγκλονιστικές είναι οι ιστορίες ασθενών που νοσηλεύονται με τους συγγενείς και τα αγαπημένα τους πρόσωπα να μην μπορούν να βρεθούν στο πλευρό τους. Μία από αυτές ξεχωρίζει.

Ο εγγονός μιας ασθενούς που νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου βρήκε ένα ξεχωριστό τρόπο για να στείλει στη γιαγιά ένα τρυφερό μήνυμα για κουράγιο, εκφράζοντας παράλληλα την αγάπη του.

Το αγοράκι, θέλοντας να δώσει κουράγιο στη γιαγιά του, πήγε κάτω από το μπαλκόνι του δωματίου που νοσηλεύεται η γυναίκα, κρατώντας πανό που έγραφε «Γιαγιά γίνε γρήγορα καλά, σε αγαπάμε».

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/02/2021

Ελλάδα