Ελλάδα

Νοσηλεύτρια φέρεται να παρέλυσε μετά τον εμβολιασμό της: Εισαγγελική παρέμβαση για fake news

12.02.2021 | 13:07

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί ύστερα από τη δήλωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου πως νοσηλεύτρια που εργάζεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας παρουσίασε παράλυση στα κάτω άκρα αφού έκανε και την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Για το σπάνιο αυτό σύνδρομο οι γιατροί εξετάζουν από τι μπορεί να προκλήθηκε, ενώ η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη είπε στο MEGA πως ακόμη δεν υπάρχουν νεότερα για τους λόγους της παράλυσης και αν αυτή οφείλεται στο εμβόλιο. Στο θέμα πάντως παρενέβη και η Δικαιοσύνη.

Σημάδια βελτίωσης παρουσιάζει η 40χρονη νοσηλεύτρια που εμφάνισε ένα σπάνιο αυτοάνοσο νόσημα, λίγες ώρες μετά την δεύτερη δόση του εμβολιασμού της και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Κέρκυρας. Η νοσηλεύτρια , δεν είχε κάποιο αυτοάνοσο νόσημα. Μετά τον εμβολιασμό της παρουσίασε πυρετό, μυαλγίες και παράλυση στα κάτω άκρα.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκου προκάλεσαν την παρέμβαση της δικαιοσύνης. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών διατάχθηκε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει τελεστεί από τον κ. Γιαννάκο το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων αφού, σύμφωνα με την εισαγγελία, πριν αποφανθούν οι γιατροί δήλωσε βέβαιος πως η παράλυση της γυναίκας αποτελεί παρενέργεια του εμβολίου. Ο ίδιος απάντησε στο MEGA και στην εκπομπή Live News του Νίκου Ευαγγελάτου.

Οι ειδικοί πάντως ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εξετάσεις και ότι είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα.  Το σύνδρομο Guillain-Barrε, το οποίο εμφανίζει η νοσηλεύτρια, μπορεί να προκαλέσει παράλυση στα άκρα όπως και μια σειρά άλλων συμπτωμάτων.

Η 40χρονη παρακολουθείται στενά από ομάδα γιατρών ενώ όλα τα στοιχεία έχουν σταλεί τόσο στο υπουργείο Υγείας όσο και στην ειδική επιτροπή εμβολιασμού.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/02/2021

Ελλάδα