Ελλάδα

Κορωνοϊός: Η τήρηση των μέτρων η λύση για μείωση κρουσμάτων & νοσηλειών

12.02.2021 | 20:42

Σταθερά κοντά στα 1.500 παραμένουν τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τις μολύνσεις να σταθεροποιούνται σε υψηλά νούμερα, εντείνοντας τους φόβους των ειδικών.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και την Κατερίνα Παναγοπούλου, o Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, σημείωσε πως τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα καθώς η πίεση που δέχεται πλέον το σύστημα υγείας είναι μεγάλη και οι ΜΕΘ που νοσηλεύουν περιστατικά Covid-19 συνεχώς καλύπτονται.

«Αυτήν τη στιγμή είμαστε στο 84% πλήρωσης των κλινών ΜΕΘ. Είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό».

Ανησυχητικοί είναι οι αριθμοί που αφορούν τα ενεργά κρούσματα του ιού στην Αττική, με τον κ. Σαρηγιάννη να σημειώνει ότι κινούνται περίπου στα 22.000 – 25.000.

Ωστόσο, αυτός ο αριθμός ενδέχεται να είναι μεγαλύτερος.

«Δεν έχει ξεφύγει ακόμη η κατάσταση. Είναι στα χέρια μας να γυρίσουμε πίσω».

Το σκληρό lockdown που εφαρμόστηκε στην Αττική μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κρουσμάτων και νοσηλειών αν τηρείται και ακολουθείται πιστά, κάτι από το οποίο θα εξαρτηθεί και η διάρκειά του.

«Χρειάζεται μεγαλύτερη σύνεση», τόνισε αναφερόμενος στην τήρηση των μέτρων και υπογράμμισε ότι υπάρχει η πιθανότητα ήδη από την επόμενη εβδομάδα να δούμε μείωση στα κρούσματα, εφόσον τηρούμε με ευλάβεια τα περιοριστικά μέτρα.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/02/2021

Ελλάδα