Ελλάδα

«Καμπανάκι» για ενδοοικογενειακή διασπορά του ιού λόγω της «Μήδειας»

12.02.2021 | 20:06

Καλπάζει ο κορωνοϊός σε όλη τη χώρα. Και σήμερα οι μολύνσεις είναι σε τετραψήφιο νούμερο, ενώ η κακοκαιρία αναμένεται να επιδεινώσει το πρόβλημα όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο στην ενημέρωση. Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε σκληρό lockdown για Αχαία και Εύβοια που ακολουθούν το δρόμο της Αττικής με κλειστά σχολεία και καταστήματα. Την ίδια ώρα Θεσσαλονίκη και Ρέθυμνο βρίσκονται μια ανάσα από το σκληρό λοκντάουν.

Στην πιο δύσκολη και κρίσιμη φάση της βρίσκεται η εξάπλωση της πανδημίας στην χώρα καθώς η διασπορά γίνεται κυρίως  στα μεγάλα αστικά κέντρα τα οποία και κοκκινίζουν το ένα μετα το άλλο και ήδη το σύστημα υγείας βρίσκεται σε πίεση. Σήμερα είχαμε 1410 νέα κρούσματα 293 άνθρωποι βρίσκονται  διασωληνωμένοι ενώ 21 έχασαν την ζωή τους.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πλέον για την ενδο-οικογενειακή μετάδοση ενόψει και της επερχόμενης κακοκαιρίας “Μήδεια”  που θα κλείσει τους πολίτες στο σπίτι από το βράδυ του Σαββάτου

Μετα την Αττική σε αυστηρή  καραντίνα μπαίνουν η Αχαΐα αλλά και η Εύβοια καθώς τα κρούσματα στις συγκεκριμένες περιοχές προβληματίζουν τους ειδικούς. Στην Αττική είχαμε σήμερα 762 νέα κρούσματα 95 στην  Αχαΐα και 56 στην Εύβοια.

Σε καθεστώς αυξημένης επιδημιολογικής επιτήρησης μπαίνουν ο νομός Θεσσαλονίκης αλλά και το Ρέθυμνο που πλέον βρίσκονται μια ανάσα πριν το καθολικό lockdown.

Τα νοσοκομεία της πόλης ήδη δέχονται μεγάλο αριθμό νέων κρουσμάτων και όλοι φοβούνται μην ξαναζήσουν την δραματική περίοδο του Νοεμβρίου.

Την προσεχή  εβδομάδα οι λοιμωξιολόγοι θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση σε ολόκληρη την χώρα και αν χρειαστεί θα γίνει αναπροσαρμογή των μέτρων.

Κίνδυνο έκρηξης των κρουσμάτων φέρνει ο χιονιάς 

Η κυβέρνηση ανησυχεί πολύ για την κακοκαιρία σε σχέση με την επιβάρυνση που θα επιφέρει στην πανδημία.  Υπάρχουν φόβοι ότι θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά…

Ο περιορισμός στα σπίτια προκαλεί έναν μεγάλο προβληματισμό, έναν μεγάλο κίνδυνο. Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους πολίτες να μην ξεγελαστούν και παραμένοντας σπίτι έρθουν σε επαφή με άτομα που δεν είχαν δει τον τελευταίο καιρό.

Την ίδια στιγμή, ειδικό σχέδιο στο πλάνο του εμβολιασμού για να μην χαθούν δόσεις λόγω του χιονιά καταρτίζει η κυβέρνηση.

Επειδή θα υπάρξει σίγουρα πρόβλημα σε ανθρώπους που έχουν προγραμματισμένα ραντεβού τις προσεχείς ημέρες, οι δρόμοι θα ανοίξουν για να υπάρξει πρόσβαση στα εμβολιαστικά κέντρα.

Ωστόσο ακόμα κι αν δεν μπορέσουν κάποιοι να προσεγγίσουν τα κέντρα εμβολιασμού, υπάρχει μέριμνα είτε να πάνε στο σπίτι τους ειδικά κλιμάκια αν είναι εφικτό, ή για να μη χαθούν δόσεις να εμβολιαστούν στρατιωτικοί και κάποιες άλλες κατηγορίες.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 12/02/2021

Ελλάδα