Καιρός

Κακοκαιρία «Μήδεια»: Πολικές θερμοκρασίες & επέλαση χιονιά – Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

12.02.2021 | 20:32 Eνσωμάτωση

Η κακοκαιρία «Μήδεια» πλησιάζει με απειλητικές διαθέσεις και αναμένεται να πλήξει με σφοδρότητα τη χώρα από το Σάββατο, με τον κρατικό μηχανισμό να τίθεται σε επιφυλακή.

Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Χριστίνα Ρήγου, η ψυχρή εισβολή που θα πλήξει τη χώρα θα φέρει πολικές θερμοκρασίες και σφοδρές χιονοπτώσεις σε όλη την επικράτεια.

Από το Σάββατο, στο στόχαστρο της κακοκαιρίας μπαίνει η Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη και πολλές περιοχές να ντύνονται στα λευκά.

Η χιονόπτωση θα είναι σε τέτοια επίπεδα που αναμένεται να χιονίσει μέχρι και την παραλία της συμπρωτεύουσας, με τη θερμοκρασία το Σάββατο να είναι από τους -2 έως 1 βαθμούς Κελσίου.

Σταδιακά και από την Κυριακή και τη Δευτέρα, η «Μήδεια» θα επηρεάσει ολόκληρη τη χώρα, φτάνοντας μέχρι και την Κρήτη, με κύριο χαρακτηριστικό την ακραία πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα πέσει κατακόρυφα, ακόμη και 16 βαθμούς από τις σημερινές θερμοκρασίες.

Με μεγάλες ταχύτητες θα πνέουν όμως και οι άνεμοι, οι οποίοι τη Δευτέρα αναμένεται να φτάσουν τα 10 και 11 μποφόρ.

Η Αττική δε θα μείνει ανεπηρέαστη από αυτό το κύμα της κακοκαιρίας, με τα πρώτα χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια προάστια από το βράδυ της Κυριακής, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένεται να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας.

Το ψύχος και η σφοδρή χιονόπτωση αναμένεται να δημιουργήσουν προβλήματα στο οδικό δίκτυο, με τον κρατικό μηχανισμό να βρίσκεται υπ’ ατμόν.

Πανέτοιμες οι αλατιέρες των δήμων

Πολλοί είναι οι δήμοι που ήδη έχουν πάρει τα μέτρα τους και έχουν προετοιμαστεί για την επέλαση του χιονιά.

Οι αλατιέρες και τα μηχανήματα των δήμων είναι έτοιμα να επέμβουν όταν και όπου χρειαστεί.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 12/02/2021