Υγεία

Πρεμιέρα lockdown στην Αττική υπό την σκιά των μεταλλάξεων – Λινού στο MEGA

11.02.2021 | 18:10

Στο LINE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η κυρία Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

«Το Πάσχα είναι μετά από 3 μήνες, αν συνεχίσουν οι εμβολιασμοί και πάρουμε και μέτρα, θα βελτιωθεί και ο καιρός να μπορεί ο κόσμος να βγαίνει στο ύπαιθρο θα βελτιωθούν και τα πράγματα», ανέφερε η κυρία Λινού ερωτηθείσα για το αν θα είμαστε σε θέση να κάνουμε Πάσχα με μεγαλύτερες ελευθερίες.

«Ο πόλεμος παίζεται στα κέντρα υγείας, στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Η πλεινότητα των θετικών παραμένει σπίτι τους και πρέπει να παρακολουθούνται εξ’ αποστάσεως. Το κάθε κρούσμα πρέπει να απομονώνεται», τόνισε.

Σχετικά με τα δεδομένα που αναμένονται την προσεχή εβδομάδα, η καθηγήτρια σημείωσε: «Περιμένουμε αύξηση στις εισαγωγές και πιθανότατα αύξηση στις εντατικές. Νομίζω ότι είναι πολλά, κι αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι έστειλαν δείγματα για αλληλούχιση και τα μισά κρούσματα φαινεται να είναι το βρετανικό στέλεχος. Τείνει να κυριαρχήσει. Χρειάζεται κάθε δυνατή προσπάθεια να σταματήσει η μετάδοση. Χρειάζονται σημαντικότερα μέτρα τουλάχιστον στην παρακολούθηση της κατάστασης στα σχολεία και στα ΜΜΜ».

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 11/02/2021

Υγεία