Υγεία

Κορωνοϊός: Μείωση του ιικού φορτίου περιμένουν οι ειδικοί με το lockdown στην Αττική – Νίκος Θωμαΐδης στο MEGA

11.02.2021 | 17:17

Σε καθεστώς «σκληρού» lockdown τέθηκε από τις 06:00 το πρωί η περιοχή της Αττικής, μετά την αξιολόγηση της κατάστασης από τους λοιμωξιολόγους και τις αποφάσεις που έλαβε εκτάκτως η κυβέρνηση, ώστε να αναχαιτιστεί η έξαρση της διασποράς που παρατηρείται στην πρωτεύουσα και τα προάστιά της.

Η απόφαση για τα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα βασίστηκε σε δύο δεδομένα: την αύξηση των νοσηλειών στην Αττική, όπου οι δομές υγείας σταδιακά γεμίζουν, και τις μεταλλάξεις του ιού που φαίνεται να επιταχύνουν τη μεταδοτικότητά του.

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο ο Νίκος Θωμαΐδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ, σημείωσε το ιικό φορτίο στην πρωτεύουσα παραμένει σε υψηλά επίπεδα, ωστόσο φαίνεται να υπάρχει μια σταθεροποίηση.

«Αυτό που περιμένουμε είναι η εικόνα που είχαμε τον Νοέμβριο, με το που έγινε το lockdown μέσα σε 6 – 7 ημέρες είχαμε δει μια μείωση της διασποράς περίπου 70%. Αυτό θα θάλαμε να δούμε και αυτήν τη φορά».

Ο κ. Θωμαΐδης επισήμανε ωστόσο πως η αύξηση στα κρούσματα θα συνεχίσει να υπάρχει, η οποία θα οδηγήσει και σε αύξηση των νοσηλειών.

«Η αποκλιμάκωση θα έρθει μετά από 15 – 20 μέρες», τόνισε, σημειώνοντας ότι οι επόμενες 10 μέρες της καραντίνας είναι κρίσιμες.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 11/02/2021

Υγεία